Agenda

Gorinchem. Symposium: Rondom het Afscheid
Van Zaterdag 02 Oktober 2021 -  11:00
Tot Zondag 03 Oktober 2021 - 16:00
symposium rondom afscheidHet symposium Rondom het Afscheid kan dit jaar doorgang vinden op zaterdag 2 en zondag 3 oktober op de oude begraafplaats in Gorinchem. Dit jaar kiest de organisatie niet voor een specifiek thema, maar mogen de deelnemers zelf kiezen wat voor rouwwerk ze maken. ‘We merkten op eerdere edities dat het gekozen thema niet altijd even goed uit de verf kwam, daarom laten we dat nu vrij, aldus mede-organisator Carolien Verdonk.

Het symposium Rondom het Afscheid besteedt aandacht aan verschillende aspecten van rouwverwerking, waaronder lijkwadeversieringen, bermmonumenten, drijvend werk, asverwerkingen, tijdelijke grafmonumenten, kunstwerken voor natuurbegraafplaatsen en bloemwerk. De organisatie bestaat uit Carolien Verdonk (contact bloemisten), Anneke Heidema (subsidieaanvragen), Rika Bieren (contact kunstenaars), Maud van den Broek (contact studenten), Marian Kooij (contact kwekers), Dorien van der Eijk (contacten met sponsoren en studenten) en Anne Besems (uitvaartondernemer).
Jongere generatie

Van meet af aan vond de groep het belangrijk om een brede groep mensen bij het evenement te betrekken, dus niet alleen bloemstylisten, maar ook kunstenaars, kwekers, groothandels, studenten, een dichter, fotograaf en een uitvaartondernemer. ‘Vooral het betrekken van een jongere generatie vinden we belangrijk zodat jongeren enthousiast blijven voor ons mooie vak’, vertelt Carolien.
Aanmelden hoeft niet

Het symposium vindt plaats op zaterdag 2 en zondag 3 oktober van 11.00 tot 16.00 uur op de oude begraafplaats, W. de Vries Robbéweg in Gorinchem. Bezoekers hoeven zich niet aan te melden, maar tijdens het evenement gelden nog altijd de coronamaatregelen van 1,5 meter afstand en de hygiëne-eisen.

Bron: Bloem&Blad
Locatie Oude begraafplaats, W. de Vries Robbéweg in Gorinchem

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl