Agenda

* Grou. Uitvaartbeurs 'Bespreek het onbespreekbare'
Zaterdag 04 April 2020, 10:00 - 16:00

beurs grou

Veel mensen hebben een grauw, lelijk en verdrietig beeld bij de dood. Maar het kan ook anders.
De schoonheid van een urn, de zachtheid van een wade, een bloemstuk of rouwvervoer met een persoonlijk tintje… het kan troostend zijn voor de nabestaanden.

De dood is onderdeel van het dagelijkse leven maar nog vaak een onderwerp dat gemeden wordt.
Met deze uitvaartbeurs willen een dertigtal standhouders laten zien dat het mogelijk is om een eigen persoonlijkheid door te laten stralen in het afscheid. Ze kunnen uiteraard een ‘normale’ afscheidsdienst organiseren, maar ze willen u vooral laten nadenken over dat het ook anders kan.

De locatie van het afscheid bijvoorbeeld, deze kan veel persoonlijker dan het nu vaak is. Vandaar ook onze keuze om deze beurs te organiseren in het hartje van watersportdorp Grou, een locatie aan het water. Want waarom niet een afscheid organiseren op een plek waar u vertrouwd mee bent, een plek waar u bij leven graag komt? Ook de keuze van een kist of een wade, het drukwerk en de bloemen; wat past bij u?
En heeft u wel eens nagedacht over wat een uitvaartspreekster of een uitvaartfotograaf voor u kan betekenen?
Natuurbegraafplaatsen worden steeds geliefder en er wordt steeds meer aandacht besteed aan duurzaamheid; waarom niet kiezen voor een zwerfkei en daar iets op laten graveren?
Wat te denken van rouwvervoer van en naar de uitvaart plek? Het kan ook in een uitvaartbus of in een motor met zijspan. En hoe kinderen bij een uitvaart te betrekken of mensen met dementie?
En is het niet meer dan logisch dat de uitvaart van een kind er anders uitziet dan die van een persoon die het leven ten volste geleefd heeft? en dan zijn er meer manieren waarop dat tot uitdrukking kan komen dan alleen de keuze van de muziek. Hoe verweeft u rouw in uw verdere leven en wat kan u daarin bijstaan?

Hoe vaak komt het niet voor dat mensen in hun verdriet en onder druk van de tijd keuzes maken die achteraf niet kloppen, waar ze mogelijk spijt van hebben. Had ik het maar geweten dat het anders kon…
En het kan anders! Wij nodigen u dan ook van harte uit om op zaterdag 4 april naar Oer 't Hout te komen: om het onbespreekbare bespreekbaar te maken. Naast de diverse standhouders zijn er ook twee ingerichte opbaarkamers om u te laten ervaren dat het anders kan.

Laat u informeren én inspireren tijdens onze uitvaartbeurs ‘Bespreek het onbespreekbare’ 

De entree is gratis.


Locatie : Herberg Oer ‘t Hout aan de Raadhuisstraat 18 in Grou.

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl