Agenda

Emmen. Mensenlinq informatiedag
Zaterdag 09 November 2019, 10:00 - 15:30
Informatiedag MensenlinqInformatiedag Mensenlinq Emmen

Van harte welkom op de Mensenlinq Informatiedag! Onderstaand treft u een overzicht aan van het interessante programma dat op deze informatiedag plaatsvindt. Een overzicht van de deelnemende exposanten vindt u in het menu onder Emmen. De toegang tot de Mensenlinq Informatiedag is altijd gratis. We ontmoeten u graag op zaterdag 9 november in het Atlas Theater.

Programma:

Lezingen

– Wegwijzer voor nabestaanden – Marieke Henselmans – 13.45 uur
Marieke Henselmans is dé besparingsdeskundige van Nederland. Zij werkte mee aan het veelbekeken televisieprogramma Geen cent te makken, schrijft columns voor het Algemeen Dagblad, Genoeg.nl en Geldenrecht.nl. Tijdens de informatiedag zal Marieke een lezing geven over haar boek: Wegwijzer voor nabestaanden’. Erven, verdelen en opruimen zonder gedonder, want…. je bent nog niet klaar na de uitvaart. Hoe zorg je dat je een erfenis niet onbedoeld aanvaard, zodat je misschien een schuld erft? Wanneer wordt de geblokkeerde rekening van de overledene weer vrijgegeven? Wat is het best: het huis snel ontruimen met wat hulptroepen, of rustig alles uitzoeken? Wie heeft het meeste recht op bepaalde spullen?

– Kunst als troost – Marjo Többen – 11.00 uur
Beeldend kunstenaar Marjo Többen heeft in de afgelopen 25 jaar honderden zéér persoonlijke grafmonumenten en urnen mogen maken voor haar opdrachtgevers. Daarnaast heeft zij diverse andere gedenktekens gemaakt. o.a. Het monument voor doodgeboren kinderen in Steenwijk. Het is gebleken dat het samen met de nabestaanden vervaardigen van de monumenten en urnen een positief effect heeft op het rouwproces. www.artalon-gedenkbeelden.nl

– Rouw na verlies – Sterrenkindje – 14.30 uur
Een mens wordt in zijn leven in meer of mindere mate geconfronteerd met verlies. De reactie op het verlies noemen we rouw. Deze interactieve lezing gegeven door Sterrenkindje gaat over wanneer we rouwen, wat normale rouw is en wanneer het belangrijk is om hulp in te schakelen voor begeleiding.

– Achterlaten of nalaten – Adplana en Levensregister – 13.00 uur
Tijdens deze lezing wordt er gesproken over waar de familie of een executeur tegen aan kunnen lopen als er niets of weinig geregeld is. Dit aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden en hoe kan dit opgelost worden met Levensregister

– Mantelzorg en de Laatste Levensfase – Jouw Laatste Levensfase – 11.45 uur
De meeste mensen zijn wel eens betrokken geweest bij het overlijden van een naaste. Maar waar zijn we dan eigenlijk bij betrokken en hoe gaan we daarmee om. Hoe kun je ‘er’ zijn. Monique Branse van Jouw Laatste Levensfase vertelt tijdens haar lezing hoe.

Demonstraties

Optreden Popkoor Musica E

Al sinds 1994 weet Musica E met veel enthousiasme popsongs, musical- en luisterliedjes, etc. voor het voetlicht te brengen. Musica E is een gemengd popkoor uit Emmen en het bestaat uit ca. 30 leden van uiteenlopende leeftijd. We zingen 4- tot 6-stemmig onder leiding van dirigent Marjan Okken en met begeleiding van pianist Henk ten Wolde. Het Popkoor zal in de ochtend rond 10.30 verschillende nummers ten gehore brengen tijdens de informatiedag in het Atlas Theater in Emmen.

Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Locatie : Atlas Theater, Raadhuisplein 100, 7811 AP Emmen
Toegang is gratis

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl