Agenda

Leeuwarden. Mensenlinq informatiedag (Voorheen Uitvaartbeurs Memorès)
Zaterdag 12 Oktober 2019, 10:00 - 16:00

Informatiedag Mensenlinq

Afscheid nemen, rouwen en herinneren; we krijgen er allemaal mee te maken. Steeds meer mensen verdiepen zich daar bij leven al in. Wat zijn de trends, de ontwikkelingen en, niet in de laatste plaats, wat zijn de mogelijkheden als het om een afscheid gaat?

Op de Mensenlinq Informatiedag vindt u de antwoorden op die vragen, en meer! Een ruim en kwalitatief hoogstaand aanbod van standhouders informeert u vrijblijvend over wat er leeft er in de wereld van de uitvaartbranche. De Mensenlinq Informatiedag vindt tweemaal per jaar plaats op vier Noordelijke locaties: Groningen, Emmen, Leeuwarden en Meppel.

12 oktober

Grote Kerk, Leeuwarden

Openingstijden:
10.00 – 16.00 uur

Gratis toegang

Adres

De Grote Kerk/Jacobijnerkerk

Bredeplaats 4
8911 EP
Leeuwarden

Parkeren

U kunt uw auto parkeren in de nabijgelegen parkeergarages ‘Oldehove’ of ‘Hoeksterend’. Voor meer informatie over de parkeergarages in Leeuwarden klik hier. U kunt uw auto gratis parkeren aan de Rengerslaan, op ruim tien minuten loopafstand.

Openbaar Vervoer

De Grote Kerk ligt op circa 15 minuten loopafstand van het treinstation Leeuwarden. Tevens kunt u vanaf het station de bus nemen. De bushalte ‘Wissesdwinger’ bevindt zich nabij de Grote Kerk. Voor actuele reisinformatie raadpleegt u www.9292ov.nl.

Programma:

 Lezingen

– Wegwijzer voor nabestaanden – Marieke Henselmans
Marieke Henselmans is dé besparingsdeskundige van Nederland. Zij werkte mee aan het veelbekeken televisieprogramma Geen cent te makken, schrijft columns voor het Algemeen Dagblad, Genoeg.nl en Geldenrecht.nl. Tijdens de informatiedag zal Marieke een lezing geven over haar boek: Wegwijzer voor nabestaanden’. Erven, verdelen en opruimen zonder gedonder, want…. je bent nog niet klaar na de uitvaart. Hoe zorg je dat je een erfenis niet onbedoeld aanvaard, zodat je misschien een schuld erft? Wanneer wordt de geblokkeerde rekening van de overledene weer vrijgegeven? Wat is het best: het huis snel ontruimen met wat hulptroepen, of rustig alles uitzoeken? Wie heeft het meeste recht op bepaalde spullen?

– Kunst als troost – Marjo Többen
Beeldend kunstenaar Marjo Többen heeft in de afgelopen 25 jaar honderden zéér persoonlijke grafmonumenten en urnen mogen maken voor haar opdrachtgevers. Daarnaast heeft zij diverse andere gedenktekens gemaakt. o.a. Het monument voor doodgeboren kinderen in Steenwijk. Het is gebleken dat het samen met de nabestaanden vervaardigen van de monumenten en urnen een positief effect heeft op het rouwproces. www.artalon-gedenkbeelden.nl

– Rouw na verlies – Sterrenkindje
Een mens wordt in zijn leven in meer of mindere mate geconfronteerd met verlies. De reactie op het verlies noemen we rouw. Deze interactieve lezing gegeven door Sterrenkindje gaat over wanneer we rouwen, wat normale rouw is en wanneer het belangrijk is om hulp in te schakelen voor begeleiding.

– Tij Uitvaart
“Een lezing over de bijzondere werkwijze van Tij Uitvaart. Heeft u wel eens van een rouwdoula gehoord?”

– Achterlaten of nalaten – Adplana en Levensregister
Tijdens deze lezing wordt er gesproken over waar de familie of een executeur tegen aan kunnen lopen als er niets of weinig geregeld is. Dit aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden en hoe kan dit opgelost worden met Levensregister

– Uitvaartverzorging Friesland – Iepie Lindeboom
Opbaring, welke vorm past bij u en uw nabestaanden.

– Rietveld Rouw en Verliesbegeleiding – Sabina Rietveld
Wat zeg je tegen iemand in rouw/laatste levensfase?


Demonstraties

mensenlinq uitvaart informatiedag

Locatie : Grote of Jacobijnenkerk. Bredeplaats 4, 8911 EP Leeuwarden
Heeft u interesse in deelname aan de beurs in 2019, neem dan gerust contact op met Fedde Kingma, 06-51154961 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl