Agenda

Oosterhout. Lezing over orgaandonatie
Zondag 26 November 2017, 13:30 - 16:00

Yarden LogoOrgaandonatie
Vereniging Yarden organiseert samen met Ineke Koedam een lezing over orgaandonatie.

Er is veel te doen om orgaandonatie, maar bekijken we het wel van alle kanten? Veel aandacht gaat in de werving aan orgaandonoren uit naar medisch technische mogelijkheden en emotionele kanten.
Ben jij al donor? Met die vraag lijkt het volstrekt normaal om je organen af te staan en dat als je dat niet doet, je eigenlijk niet sociaal bent.

Maar hoe staat het met de donor?
Mensen die bij leven een nier doneren, zullen zich daar goed over hebben geïnformeerd. Anders is dat als het om hersendood gaat. Dan zou donatie, zo lijkt de algemeen geldende regel, vanzelfsprekend moeten zijn. Hersendood is immers dood. Het probleem is echter dat daar ook in medische kringen nogal verschil van mening over bestaat. Wat doet orgaanuitname met de donor? Wat doet orgaandonatie met naasten? Om een bewuste en weloverwogen beslissing te kunnen nemen voor je je al of niet als donor wilt registreren zouden de belangen van donoren wel degelijk in ogenschouw moeten nemen. We zouden een visie moeten hebben op wat sterven voor ons betekent, want wie zijn organen doneert, sterft op de operatietafel aan de gevolgen van de uitname. Welke immateriële consequenties heeft dat? Wat weten we over wie wij ten diepste zijn? Wat hebben wij nodig wanneer wij sterven? Deze vragen komen op deze avond allemaal aan de orde.

Datum en locatie
De lezing wordt aangeboden door Vereniging Yarden. Locatie: Yarden Huis van Brabant, Florijnstraat 60 in Oosterhout. Datum: 26 november 2017 van 14.00 uur tot 16.00 uur. Vanaf 13.30 uur staat er voor bezoekers koffie en thee klaar. Om teleurstelling te voorkomen meldt u zich vooraf aan via www.yarden.nl/agenda. Voor meer informatie: 088 927 3434

Over de spreker
Ineke Koedam is geestelijk begeleider en oud hospice coördinator. Sinds 2003 heeft zij haar eigen praktijk Weerschijn voor sterven, afscheid en rouw. Ineke spreekt en schrijft over sterven, het stervensproces en orgaandonatie. Zij is als adviseur verbonden aan de Stichting Bezinning Orgaandonatie. Ineke schreef o.a. ‘Een andere kijk op orgaandonatie. Verkenningen van het stervensproces’ 

Over Yarden
Met bijna 100 jaar ervaring en een vereniging van bijna één miljoen leden is Yarden dé uitvaartorganisatie van heel Nederland. Als afscheidsspecialist ondersteunt en inspireert Yarden bij het organiseren en verzorgen van een passende begrafenis of crematie. Door voorlichting en het initiëren van diverse activiteiten en evenementen wordt bewustwording over leven, dood en afscheid bevorderd. Yarden maakt een persoonlijk afscheid voor iedereen bereikbaar en betaalbaar, omdat een goed afscheid mensen verder helpt. Met 200 vrijwilligers, 900 medewerkers (waaronder 102 lokale uitvaartverzorgers), 41 uitvaartcentra, 24 crematoria en 9 begraafplaatsen in Nederland zit Yarden altijd in de buurt. Voor meer informatie: www.yarden.nl.

Locatie : Yarden Huis van Brabant, Florijnstraat 60 in Oosterhout.

adverteren

  • Ik wil een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl welke ook te vinden is op Mensenlinq.nl
    Mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Vrijblijvende offerte voor adverteren (banners etc.) op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

  • Klik hier voor gratis aanmelding.
    De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.
  • Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.