Agenda

St.Odiliënberg. Lezing mr Willem van der Putten
Woensdag 29 Maart 2017, 19:00

Lezing mr Willem van der Putten op woensdag 29 maart 2017
De heer mr Willem van der Putten is specialist op het gebied van de wetgeving voor begraven en cremeren. Hij heeft een kantoor in Velp. Hij schrijft boeken en artikelen voor vakgenoten, maar is bij het publiek ook bekend door zijn omvangrijke gratis internetadvies.
Hij was senior-wetgevingsjurist bij het ministerie van Binnenlandse Zaken, adjunct-gemeentesecretaris, rechter-plaatsvervanger, voorzitter van de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB) en sinds de oprichting bestuurslid van de Stichting Natuurbegraafplaats Bergerbos.

De heer Van der Putten staat bekend als een boeiende spreker met een enorme kennis van begraven en begraafplaatsen.
Hij wil over minstens 3 onderwerpen praten:
• De stormachtige ontwikkeling van natuurbegraven. Bergerbos was in 2002 de eerste natuurbegraafplaats. Anno 2017 zijn er landelijk ruim 20 natuurbegraafplaatsen en zijn er plannen voor nog eens 40 extra. Is dat een goede ontwikkeling?
• Tendenzen in de uitvaart. Het cremeren neemt toe; begraven neemt af. Wat betekent dat voor begraafplaatsen?
• De lijkschouw. Op 29 november 2016 bracht het Nederland Forensisch Instituut (NFI) naar buiten dat er zorgen zijn over de lijkschouw in Nederland. Het lijkt erop dat tientallen moorden niet worden ontdekt, maar dat bijvoorbeeld te snel wordt geconcludeerd dat er sprake is van een ongeluk of zelfmoord. Begin dit jaar is de heer Van der Putten door de minister van Justitie gevraagd zitting te nemen in de ‘Taskforce lijkschouw’ om te onderzoeken hoe de lijkschouw kan worden verbeterd. De heer Van der Putten behandelt de stand van zaken. Hij heeft in het verleden gepubliceerd hoe met behulp van gaten in de wetgeving een perfecte moord kan worden gepleegd.

Bezoekers kunnen vragen stellen en suggesties voor andere onderwerpen doen.

Datum en locatie
Ontvangst op woensdag 29 maart van 19.00-19.30 met koffie of thee.
Aanvang lezing 19.30 uur op Natuurbegraafplaats Bergerbos, Roskam 7,
6077 NK St.Odiliënberg.

Aanmelden
Aanmelden kan tot 20 maart 2017 via een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.o.v.v. naam en aantal personen. Let op: er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees op tijd met aanmelden.

De lezing is gratis.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
7917 GB Leeuwarden
Nederland 

058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartzorgwijzer is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief