Agenda

Voorschoten. Lichtjesavond op de algemene begraafplaats Rosenburgh.
Vrijdag 12 December 2014, 19:00 - 21:00

kaars

De gemeente Voorschoten organiseert op vrijdag 12 december een Lichtjesavond op de algemene begraafplaats Rosenburgh.

Het idee achter de lichtjesavond is dat mensen in de donkere dagen aan het einde van het jaar veel minder gelegenheid hebben de begraafplaats te bezoeken. Ook denken mensen vaak meer aan hun overleden dierbare. De behoefte om weer even bij deze persoon te zijn, is deze periode dan ook extra groot. Een moment van aandacht en een warme ontvangst op de begraafplaats kan hierbij een lichtpuntje zijn.

Tussen 19.00 en 21.00 uur is de begraafplaats verlicht met vuurkorven en andere verlichting en zijn nabestaanden in de gelegenheid om brandende kaarsjes op de graven te plaatsen, als een warme herinnering aan hun dierbaren. Bezoekers kunnen een eigen lichtje meenemen of krijgen een kaarsje van de begraafplaats.

In de aula van de begraafplaats wordt koffie/thee aangeboden en er zal muziek klinken ondersteund door een passende diapresentatie. In de aula kunnen aanwezigen, die een dierbare elders hebben begraven of gecremeerd, een kaarsje branden.

Herdenken overleden kinderen
Voorafgaand aan de Lichtjesavond stelt de gemeente net als vorig jaar eenieder in de gelegenheid een korte bijeenkomst bij te wonen voor kinderen die zijn overleden.

Deze speciale bijeenkomst vindt van 18.00 tot 18.30 uur plaats in de aula van de begraafplaats. De kinderen worden geëerd en herinnerd door een kaars te branden, hun namen te noemen, te luisteren naar muziek, troostende woorden en gedichten.

Broertjes, zusjes, ouders, grootouders en andere familieleden die zich verbonden voelen zijn welkom. Sommigen herdenken een volwassen kind, anderen een kindje dat niet eens de kans kreeg voor zijn eerste ademhaling. Er zijn mensen voor wie het verlies vers is en anderen voor wie dat al dertig jaar geleden was. De pijn van het gemis, het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen blijven hetzelfde en verbinden mensen die elkaar verder niet kennen.

 

Locatie Begraafplaats Rosenburgh, Rosenburgherlaan 5, 2252 AX Voorschoten

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
7917 GB Leeuwarden
Nederland 

058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartzorgwijzer is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief