header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer

Coöperatie DELA en Uitvaartvereniging UNC intensiveren samenwerking

Eindhoven 19 oktober 2010 - Coöperatie DELA en Uitvaartvereniging Noordhollandse Coöperatie intensiveren hun samenwerking. DELA neemt een belang van vijftig procent in UNC. UNC is in de provincie Noord Holland beter bekend als Associatie Uitvaartverzorging en Uitvaartverzorging IJmond. Eerder had DELA al een belang van dertig procent in de UNC

Met de deelname versterkt DELA haar positie in Noord-Holland. UNC beoogt hiermee een verdere groei te realiseren. UNC is actief in de provincie Noord-Holland en verzorgt ongeveer 2000 uitvaarten per jaar. De uitvaartonderneming heeft uitvaartcentra op 8 locaties in Noord-Holland. Het betreft een strategische samenwerking waarbij DELA en UNC hun krachten bundelen op het gebied van uitvaartverzorging.

Joris Huizinga, directeur van DELA: "De samenwerking past in de strategie van DELA om te groeien in gebieden waar we nog weinig eigen uitvaartcentra hebben. Hiermee breiden we ons landelijk netwerk uit. UNC is een gerenommeerde partij met een jarenlange ervaring in uitvaartverzorging en is in het bezit van het Keurmerk Uitvaartzorg. Dankzij deze intensievere samenwerking, die wij al jaren als zeer prettig ervaren, kunnen we onze verzekerden in Noord-Holland extra zorg, zekerheid en continuïteit garanderen."

Matthijs de Gee, directeur van UNC: "Wij zochten bewust naar een strategische partner die niet alleen een belangrijke speler is in de markt van uitvaartverzekeringen, maar die ook de wereld van de uitvaartverzorging kent. Een partner die begrijpt wat er binnen de uitvaartverzorging speelt en een bijdrage levert aan onze groeidoelstellingen. Vanuit onze intensieve samenwerking in de afgelopen jaren is de keuze om met DELA samen te werken een logische stap."

Over DELA
Zo'n 200 vestigingen, 1.700 medewerkers en meer dan 3 miljoen verzekerden maken de coöperatie Draagt Elkanders Lasten (DELA) marktleider in de Benelux. DELA helpt mensen al bijna 75 jaar tegen een eerlijke prijs met repatriëring, opvang, begrafenis, crematie, nazorg en financiële diensten op deze terreinen. Het is onze ambitie dat onze leden en hun nabestaanden de toekomst zo zorgeloos mogelijk tegemoet kunnen zien. Nabestaanden waarderen de dienstverlening met een negen. DELA heeft het Keurmerk Uitvaartzorg en het keurmerk Privacy Waarborg.

Over UNC
UNC – Associatie Uitvaartverzorging en Uitvaartverzorging IJmond – bestaat al ruim 80 jaar en verzorgt uitvaarten in een groot deel van Noord-Holland, zonder winstoogmerk. De organisatie is in het bezit van het Keurmerk Uitvaartzorg en de 90 medewerkers hebben persoonlijke aandacht en betrokkenheid hoog in het vaandel staan. Op deze manier zijn de mensen van Associatie Uitvaartverzorging en Uitvaartverzorging IJmond altijd vertrouwd dichtbij.

veel geraadpleegde onderwerpen

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl