header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer

den_hollandsche_logo

Nederlands' grootste showtuin in grafmonumenten en urnen nu ook 's avonds en op zondag geopend

Een bekende naam in de regio voor grafmonumenten en urnen is Den Hollandsche uit Elst. Vakmensen die met passie en inleving vorm geven aan een blijvende herinnering aan de overledene. 'Familie en nabestaanden helpen wij bij het kiezen van een persoonlijk, mooi en passend grafmonument.' zegt Wim ter Steege, eigenaar van Den Hollandsche Natuursteen uit Elst, 'Wij hebben de grootste en meest gevarieerde showtuin van Nederland waar nabestaanden zichzelf in alle rust kunnen oriënteren in de keuze van het grafmonument.

den_hollandsche_persbericht

Onze showtuin met meer dan honderd modellen en ons ruime assortiment trekt bezoekers uit heel Nederland, maar ook uit België en Duitsland komt een groeiend aantal mensen bij ons een kijkje nemen. Wij ervaren dat het voor de familie en nabestaanden vaak lastig is om met elkaar naar de showtuin te komen tijdens onze huidige openingstijden. Daarom zijn we vanaf oktober iedere donderdagavond geopend tot 19:30 uur, vrijdagavond tot 20:30 uur en openen we maandelijks ook op zondag onze deuren.'.

Door de grote diversiteit aan materialen, mogelijkheden en toepassingen wordt door Den Hollandsche wij samen met de familie van de overledene vorm gegeven aan persoonlijke wensen en ideeën. Via de website van Den Hollandsche kunt u aangeven wanneer u de showtuin of onze showroom met een ruime selectie urnen wilt bezoeken. Ook kunt u wanneer u dit op prijs stelt een afspraak maken voor een vrijblijvend schetsontwerp. 'Een aantal filmpjes op onze website geven u een indruk van onze ruime tuin en laten u duidelijk zien wat u kunt verwachten van een ontwerp op maat. Een bezoek is zeker de moeite waard.' aldus Wim ter Steege.

Den Hollandsche - schoonheid in natuursteen, Pascalweg 3 in Elst (tussen Arnhem en Nijmegen) www.denhollandsche.nl

  

veel geraadpleegde onderwerpen

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl