header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer

UNIEK PROJECT LEIDT TOT WAARDEVOLLE SONG VOOR KINDERUITVAART

Muziek is emotie… Muziek is onlosmakelijk verbonden aan gevoel en er is geen mooiere manier dan je gevoelens uit te drukken met noten, in plaats van woorden. Maar een combinatie van de juiste noten en woorden, kan pas écht wonderen verrichten…

Peuteren.nl heeft, in samenwerking met KSK Productions, speciaal voor ouders die afscheid moeten nemen van hun kindje (direct of korte tijd na de geboorte) een uniek lied gemaakt. Dit liedje is gratis te downloaden op de site van www.peuteren.nl in het gedeelte Afscheid en Verlies.
Het nummer is prachtig en vol gevoel ingezongen door Wieteke van Dort, geproduceerd door Tom Pearce (onder andere gewerkt met Elton John, George Harrison, Paul McCartney en Eric Clapton) en opgenomen in The Box Studios in Katwijk. Alle partijen hebben geheel belangeloos hun medewerking aan dit mooie project verleend.

Op de site van www.peuteren.nl wordt uitgebreide aandacht besteed aan het onderwerp afscheid en verlies. ‘Een bewuste keuze,’ volgens Marion Middendorp (hoofdredacteur van Peuteren.nl). Enige jaren geleden ondervond zij zelf – na het overlijden van haar zoontje – het gemis aan goede informatie. ‘Wanneer je zwanger bent is er volop informatie te vinden, maar zodra de zwangerschap niet eindigt in een roze wolk van geluk, kun je bij de meeste sites niet meer terecht. Het ontstaan van Peuteren.nl is een bewuste keuze geweest het anders te doen. Natuurlijk is er volop leuke en algemene informatie te vinden, maar daarnaast schenken wij ook net zoveel aandacht aan de moeilijkere onderwerpen, zoals afscheid en verlies.’

Het ontstaan van het afscheidslied
Al vanaf het begin kunnen de bezoekers van Peuteren.nl opgeven welke muziek zij tijdens de uitvaart van hun kindje hebben gedraaid – of nog gaan draaien. Deze lijst vormt tevens weer een inspiratiebron voor andere ouders. Het viel Marion op dat op deze lijst nagenoeg geen liedjes staan die de lading écht dekken, een groot gemis. Voor sommige ouders is het regelen van een mooie uitvaart het enige dat zij (nog) voor hun kindje kunnen doen. Dat wil je dan natuurlijk zo goed mogelijk doen.
Zo ontstond het idee van dit speciale lied. Er was ook weinig overtuiging voor nodig om Jan Knetsch, Patrick Schouten en Marco Knetsch (componisten van KSK Productions), Wieteke van Dort, Tom Pearce en The Box Studios bereid te vinden hieraan mee te werken. Hetgeen zij direct vol enthousiasme deden, en geheel op vrijwillige basis.

Het begin maar niet het einde
Een liedje over dit onderwerp en speciaal geschreven om gratis beschikbaar te stellen, is uniek. Het nummer ‘Toch hoor jij er altijd bij’’ is niet bedoeld alleen te blijven. De samenwerking tussen Peuteren.nl en KSK productions zal worden gecontinueerd en geintensiveerd zodat er uiteindelijk meer nummers zullen ontstaan, met als ultiem doel een complete afscheidcd.
Naast het aanbieden van de gratis download aan nabestaanden, hopen wij ook een gesprek op gang te brengen over kinderuitvaarten. Wij constateren jammer genoeg nog steeds, dat op dit onderwerp een taboe ligt. Terwijl het juist zo belangrijk is dat ouders goed worden geinformeerd over alle mogelijkheden! Afscheid nemen kun je immers maar één keer…

Download songtekst en/of mp3*

* Het is niet mogelijk het liedje elders als gratis download aan te bieden. Mocht je bezoekers of lezers willen wijzen op het bestaan van dit liedje, dan kun je dit doen middels een link naar deze pagina.

Betaalde download: Help mee!
Naast de mogelijkheid het liedje gratis te downloaden kan er ook gekozen worden voor een betaalde download (Legal Download). De opbrengsten van deze downloads zullen worden gebruikt voor het uitbrengen van een gratis informatieboekje voor ouders na het overlijden van hun kindje. Afscheid nemen kun je maar één keer, dat moet zo zorgvuldig mogelijk kunnen gebeuren. Een mooie, persoonlijke uitvaart regelen voor je kindje, kan alleen als je weet wat er allemaal mogelijk is. Wij hopen met dit boekje (vrijblijvend en objectief) jonge ouders te informeren zodat ze - op een voor hun - juiste en liefdevolle wijze afscheid kunnen nemen van hun overleden kindje. Soms is dit het enige dat ouders voor hun kindje kunnen doen...
Download hier de betaalde versie en steun hiermee dit goede doel!

Wat is Peuteren.nl?
Peuteren.nl bestaat sinds begin 2007 en is door de bezoekers met veel enthousiasme ontvangen. Nog geen drie jaar later bezoeken maandelijks zo’n 180.000 tot 200.000 bezoekers de site. Peuteren.nl is een interactieve website met als thema’s: zwangerschap, baby’s en peuters en gaat door waar anderen stoppen!
  


Naar adressengids: Uitvaartbegeleiding en -verzorging

veel geraadpleegde onderwerpen

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl