Persbericht
NVVE

De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde vindt dat notarissen niet moeten adverteren met de wilsverklaring.
NVVE-bestuurslid Dick Bosscher stelt in een artikel op de website van Radar op 1 september dat notarissen er niet de juiste kennis over wilsverklaringen voor bezitten. Maar ook dat de wilsverklaringen die bij de notaris worden opgesteld niet automatisch bij de juiste mensen terechtkomt. Terwijl het juist zo belangrijk is dat artsen en naasten op de hoogte zijn van die wilsverklaringen en dat deze wilsverklaringen in het medisch dossier worden opgenomen. ‘Daar komt nog bij,’ zegt Bosscher, ‘dat notarissen voor elke wijziging weer een bedrag rekenen. Dus als je iets wilt veranderen, bijvoorbeeld wie je gevolmachtigde is, dan gaat de kassa weer rinkelen.’

Mensen regelen vaak een wilsverklaring bij de notaris, meestal als onderdeel van een ‘levenstestament’. Daarin worden wensen vastgelegd voor het geval dat men zelf geen keuzes meer kan maken of deze kan bespreken. Het levenstestament bestaat uit een financieel en een medisch deel. Voor dit medische gedeelte heeft u de notaris niet nodig. U kunt dit deel zelf opstellen met de wilsverklaringen van de NVVE.

Vanuit onze expertise met wilsverklaringen en de euthanasiewetgeving weten wij dat het opstellenvan een goed – houdbaar – euthanasieverzoek, een behandelverbod of een volmacht voor medische zaken veel aandacht, tijd en overleg vraagt. Leden hebben vaak vragen over de schriftelijke wilsverklaringen.  Hoe stel ik een schriftelijke wilsverklaring eigenlijk op? Wat is belangrijk om op te schrijven? Hoe ga ik het gesprek hierover aan met mijn arts?

Speciaal voor dat soort vragen is ons Spreekuur wilsverklaringen. Dit spreekuur is gratis voor leden. Bij een spreekuur op locatie kunt u uw vragen in een persoonlijk gesprek van een half uur met een NVVE consulent bespreken. Er zijn 50 locaties in het land waar u op afspraak terecht kunt. Het is ook mogelijk om een afspraak te maken voor het telefonische spreekuur, of via beeldbellen. De spreekuren zijn bedoeld voor mensen die gezond zijn en makkelijk kunnen reizen, of kort hun wilsverklaringen willen bespreken. Als u niet mobiel bent of wegens gezondheidsklachten wat meer tijd nodig heeft dan adviseren wij een huisbezoek aan te vragen. Neem daarvoor contact op met het Adviescentrum via  020-6200690 of via het contactformulier.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief