Persbericht
Keurmerk Persoonlijke Uitvaart
Dick rouwstoet Foto Hans van der SteenUitvaartondernemer Monique Houtzager van In Memoriam Uitvaarten behaalde onlangs het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart. Ook staat zij sinds kort geregistreerd in het Kwaliteitsregister Uitvaartverzorgers. “Ik ben heel blij met deze erkenning”, reageert Monique Houtzager. “Je krijgt het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart alleen als je goede beoordelingen krijgt van nabestaanden voor wie je een uitvaart hebt verzorgd. Hun waardering is de kroon op mijn werk.”

Gespecialiseerd in persoonlijke uitvaarten
Monique Houtzager richtte begin 2019 haar uitvaartonderneming In Memoriam Uitvaarten op. Daarvóór werkte zij - vanaf 2010 - voor een van de grootste uitvaartorganisaties van Nederland. Inmiddels heeft zij als zelfstandig uitvaartbegeleider al vele mooie, persoonlijke uitvaarten mogen verzorgen in Weesp, Driemond, Wijdemeren, Gooise Meren en Het Gooi. Monique: “Ik ben gespecialiseerd in persoonlijke uitvaarten. Als uitvaartbegeleider ondersteun en inspireer ik nabestaanden bij het organiseren en verzorgen van een uitvaart die bij hen past. Dat kan een crematie of begrafenis zijn, ook kerkelijk. Ik vind het belangrijk dat ikzelf de uitvaart van A tot Z persoonlijk begeleid; er komen geen andere uitvaartverzorgers aan te pas.”

Goede beoordelingen
In Memoriam Uitvaarten behaalde eerder al het Keurmerk Dementievriendelijke Uitvaartverzorging. Daar komt nu dus het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart bij. Voor Monique is dat een belangrijke bevestiging dat nabestaanden haar werk waarderen: “Nabestaanden hebben er met hun positieve beoordelingen voor gezorgd dat ik dit keurmerk heb gekregen. Hun blijk van waardering maakt dat ik dit keurmerk met nog meer trots draag.”

Kwaliteitsregister Uitvaartverzorgers
In Memoriam Uitvaarten is onlangs ook geregistreerd in het Kwaliteitsregister Uitvaartverzorgers. Opname in dit register is een belangrijke kwaliteitsindicatie: omdat het vak van uitvaartverzorger geen beschermd beroep is, mag iedereen zich uitvaartverzorger noemen. In dit kwaliteitsregister worden echter alleen uitvaartverzorgers opgenomen die aantoonbare kennis en ervaring in dit vak hebben. Ook moeten zij voldoen aan de eisen die de Stichting Keurmerk Persoonlijke Uitvaart stelt.

Bijschrift foto:
Monique ontving haar eerste felicitatie voor het behalen van het keurmerk van de familie voor wie zij de uitvaart op deze foto verzorgde: “Monique, we zijn blij dat we Dick met jouw steun zo’n mooi waardig indrukwekkend afscheid hebben kunnen geven. We delen dit graag met anderen! Gefeliciteerd met het behalen van het kwaliteitskeurmerk, je hebt het verdiend!”

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl