Persbericht
Vereniging Ouders Overleden Kind (OOK)

De vereniging Ouders Overleden Kind (OOK) maakt kans op een Appeltje van Oranje 2021. En vanaf 11 januari kan het Nederlands publiek de winkansen vergroten door te stemmen op OOK als favoriet.

De vereniging staat in 2021 stil bij haar 40-jarig bestaan: sinds 1981 bieden ervaringsdeskundige ouders herkenning, troost en perspectief aan lotgenoten.
Ondanks ‘corona’ wordt 2021 een bijzonder jubileumjaar, waarin zowel online als in kleine setting op allerlei wijzen ontmoetingen worden georganiseerd voor ouders van overleden kinderen. Met dit Appeltje van Oranje kan de vereniging meer lotgenoten opleiden als ervaringsdeskundige en meer activiteiten ontwikkelen om steun te bieden aan lotgenoten.

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar Mentale Kracht. Er zijn slechts drie Appeltjes van Oranje te vergeven. Het is belangrijk dat OOK veel stemmen werft, zodat de vereniging kan doorgaan naar de laatste tien nominatieplaatsen. Een jury kiest uiteindelijk de drie winnaars.

Stemmen kan van 11 tot en met 20 januari 2021 via www.appeltjevanoranje.nl.

2021 - 40 jaar OOK: verbinding in verlies “Echt niemand wil lid zijn van onze vereniging. Maar als het ergste je overkomt, dan zijn wij waar je het beste bij kan zijn.”
Een kind verliezen. Je kunt niet begrijpen hoe dat voelt, totdat je het zelf meemaakt. Bij de vereniging Ouders Overleden Kind (OOK) staan de ervaringsdeskundige vrijwilligers klaar voor andere ouders. Ze weten hoe het is om een kind te verliezen en met dit verdriet verder te leven. Ze steunen elkaar als lotgenoten. Het uitgangspunt? Herkenning, troost en perspectief bieden. Adviezen van lotgenoten zijn makkelijker aan te nemen dan adviezen van de ‘buitenwereld’. Een half woord is vaak al genoeg om gevoelens te herkennen en te begrijpen. Er zijn onder meer gespreksgroepen, inloopmiddagen, wandelingen, lezingen, workshops en een landelijke dag. De vrijwilligers zetten hun eigen verdriet en ervaringen op een positieve manier in. Er is ruimte voor een traan en een lach.

Prijsuitreiking door koningin Máxima
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds. De prijzen worden uitgereikt door Koningin Máxima. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Nationale Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven.

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl