Persbericht
Bijnen uitvaartverzorging

Bijnen uitvaartverzorgingBijnen heeft voor de periode van 1 juli tot en met november 2020 de Mariakerk in Vught gehuurd. Het gebouw heeft geen kerkbestemming meer. De kerk werd gebouwd in 1933/1934 en is een ontwerp van architect Kropholler.
Rien Bijnen; “Omdat op basis van de RIVM-voorschriften er vanaf 1 juli weer 100 nabestaanden aanwezig mogen zijn bij een afscheid, hebben we binnen onze regio gekeken naar alternatieven om plechtigheden tot het maximum aan te kunnen bieden. Onze Bijnen uitvaartcentra zijn met het 1,5 meter afstand en desinfectie voorschriften geschikt voor slechts 25 personen. De kerk staat momenteel leeg en wordt op termijn door een project-ontwikkelaar verbouwd tot appartementen. Afgelopen weken hebben we het gebouw grondig onder handen genomen, waaronder een volledige reiniging van alle ruimten. Kropholler was een bekende architect en heeft o.a. ook kerken gerealiseerd in Amsterdam, Scheveningen, Den Haag en Beverwijk. We noemen de afscheidslocatie “gebouw Kropholler”. Het eindresultaat is een mooie moderne ruimte, waarin afscheid genomen kan worden van een dierbare en voldoet tevens aan de 1,5 meter afstand met een maximumcapaciteit van 100 personen. We hebben alle technische en hygiënische voorzieningen geïnstalleerd en kunnen voorzien in catering “

Bijnen stelt ook collega uitvaartbedrijven in de gelegenheid het gebouw te gebruiken. “De belangstelling is groot. De eerste plechtigheden staan al gepland”, aldus Rien Bijnen. Mogelijk kan de inzetbaarheid van het gebouw nog worden verlengd indien de projectontwikkelaar niet tijdig met de bouw kan starten.

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl