Wilt u automatisch een overzicht ontvangen met de laatste nieuwsberichten, agendavermeldingen etc. van de afgelopen week, abonneer u dan gratis: aanmelding uitvaartmedia_proefabonnementwekelijkse nieuwsbrief

Archief: Uitvaartnieuws-overzichten van de afgelopen tijdRIVM
Naar de laatste informatie over COVID-19 Corona
Overzicht
informatie over het Coronavirus, de uitvaart en de uitvaartbranche (met dank aan vakblad Uitvaart)
Informatie voor uitvaartverzorgers (met dank aan BGNU)
Overledenenzorgpro.nl, een website voor professionals m.b.t. overledenenzorg
Wat is er allemaal mogelijk. Inspiratie voor een uitvaart ten tijde van de Corona-maatregelen. Met dank aan Netwerk Uitvaartvernieuwersvakblad de begraafplaats juni 2020Vakblad De Begraafplaats. Themanummer: Kerkelijke begraafplaatsen, nr. 3, juni 2020. Uitgave van LOB (Landelijke Organisatie Begraafplaatsen)
Met de vaste rubrieken o.a.: Nieuws. Columns. Het begraafplaatsgevoel. Agenda. De dames gaan nergens naar toe. In de Dode Hoek van Babs Bakel. LOB nieuws, Jurdische vraagbaak, Studie en Opleiding. Naar overzicht van de laatste uitgave.

compost begravenDuurzaambedrijfsleven.nl, 3 juni 2020. Een mensenlichaam als compost – een duurzaam en groen alternatief in de uitvaartbranche?
..... Al jaren wordt er door de Nederlandse uitvaartbranche gepleit voor nieuwe, duurzame uitvaartalternatieven. Vorige week heeft de Gezondheidsraad groen licht gegeven aan minister Ollongren om de toepassing van alkalische hydrolyse (resomeren) toe te laten. Onderzoek heeft uitgewezen dat 52% van de Nederlanders openstaat voor deze nieuwe duurzame manier van 'lijkbezorging' – en 21% zou hiervoor kiezen als het gelegaliseerd is. Maar.... Naar het originele artikel...

aula tempelKobr.nl, 3 juni 2020. Gemeente steekt helpende hand toe bij afbouw aula op begraafplaats
Sinds februari 2019 ligt de bouw van de aula van Brouwer de Koning Uitvaartzorg op de begraafplaats Tempel stil, omdat de bank afzag van een hypothecaire financiering. De gemeente staat nu garant voor een lening, zodat Brouwer de Koning Uitvaartzorg toch het geld kan lenen voor de bouw. De problematiek is druk besproken... Naar het originele artikel..

eenzame uitvaartEenzame uitvaart #250, verslag, 2 juni 2020. Noteerlust
....Zijn vader was leraar klassieke talen, zijn moeder psychologe. Ze waren 48 en 42 toen hij in 1950 als hun enige kind werd geboren. Het gezin betrok een nette woning aan de Eindstraat te Venray, waar de vader aan het meisjesgymnasium was benoemd. Meneer Van W. had het goed als kind. Hij sliep in een wieg met frambozenkleurige gordijntjes, kreeg ... Naar het originele artikel...

virtuele rouwagentTubantia.nl, 2 juni 2020. Enschedees instituut ontwikkelt virtuele rouwagent voor ouderen
Veel ouderen worstelen met hun verdriet als hun partner is overleden. Roessingh Research and Development (RRD) in Enschede ontwikkelt een virtuele rouw-agent die hen moet helpen om dat verlies te verwerken. De coronacrisis heeft het instituut eens te meer duidelijk gemaakt dat e-Health een meerwaarde kan zijn. Het onderzoeksinstituut gaat dit project verder uitwerken met het Nationaal Ouderenfonds en uitvaartbedrijf Dela.... Naar het originele artikel..

graftrommelNieuweooststellingwerver.nl, 2 juni 2020. Graftrommels terug op graven in Elsloo
Vrijwilligers van de begraafplaats achter de dorpskerk van Elsloo zetten negen in 2017 gerestaureerde graftrommels terug op de graven. Een graftrommel is een met een glasplaat afgesloten metalen of zinken trommel die op een graf wordt geplaatst. Vroeger werden deze trommels gevuld met kunstbloemen, zinken bladeren en porseleinen bloemen. Soms ... Naar het originele artikel..

joost roselaersGroene.nl, 1 juni 2020. ‘God gaat voorbij aan al het redeneren’
Mounir Samuel praat de komende tijd vanuit huis met uiteenlopende mensen over hoe zij de coronacrisis ervaren en hoe ze zich de wereld voorstellen als het virus bedwongen is. In aflevering 12: predikant Joost Röselaers. Het is me wat, telkens als ik je spreek heb ik dezelfde dag een uitvaart’, verzucht Joost Röselaers. De predikant van het vrijzinnige Remonstrantse Vrijburg in Amsterdam-Zuid heeft het druk. Het is de derde begrafenis alweer in krap anderhalve week tijd. Twee ... Naar het originele artikel...

troost luisterTrouw.nl, 30 juni 2020. Hoe iemand te troosten (en hoe vooral niet)
Luisteren is het allerbelangrijkste voor iemand die verdriet heeft. Op een goed moment. Geen goedbedoelde opmerkingen graag. Je kunt me altijd bellen. Of: ‘Nou, kop op hè?’ Iedereen krijgt ermee te maken, maar bijna niemand weet hoe het precies moet: troosten. Wilbert, de man van Geke ... Naar het originele artikel...

afscheid nemen in coronatijdOmropFryslân.nl, 29 mei 2020. Afscheid nemen in coronatijd: de uitvaart van Minne Hovenga
Ze hadden tot in detail besproken hoe het moest. Als mensenmens wilde Minne Hovenga dat het afscheid en condoleren op zijn eigen erf plaats zou vinden, zodat iedereen welkom was. Maar corona maakte alles anders.... Naar het originele artikel en video (Fries gesproken)

islamitische begraafplaats limburg1Limburg.nl, 29 mei 2020. Limburgse moslimgemeenschap zoekt eigen begraafplaats
Samenwerking Moskeeën Limburg (SML) is in onze provincie hard op zoek naar een laatste rustplek voor moslims. Die zijn er al, maar volgens de voorzitter is er nog geen plek waar eeuwige grafrust wordt gegarandeerd ... Volgens de islam moeten moslims begraven worden met eeuwige grafrust. Dat kan op een zogeheten 'bijzondere islamitische begraafplaats'. Er zijn wel al islamitische gedeeltes op bestaande begraafplaatsen in Limburg, maar... Naar het originele artikel..

uitvaartmuseum totzoverNRC.nl, 29 mei 2020. Uitvaartmuseum: ‘Wij willen prikkelen, maar niet shockeren’
Kleine musea hebben het zwaar. Maar na het weekend mogen ze de deuren weer openen. Vandaag: Uitvaartmuseum Tot Zover op begraafplaats De Nieuwe Ooster, een museum over de dood dat tijdens een dodengolf gesloten bleef. De toiletruimtes in het Rijksmuseum beslaan waarschijnlijk een groter oppervlak, maar onder de kleine musea is Museum Tot Zover een van de mooiste in het land, volgens directeur Guus Sluiter, eerder... Naar het originele artikel...De artikelen zijn niet afkomstig van de Uitvaart Internet Dienst redactie. Daarom tonen wij slechts een deel van het artikel en linken we direct naar de originele bron. Als er bij het bericht geen link staat, dan is de publicatie niet (voorzover wij weten) op het internet aanwezig. U kunt het artikel natuurlijk wel altijd opvragen bij desbetreffende krant, tijdschrift etc.

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl