Persbericht

‘Afscheid nemen op afstand, maar toch dichtbij’. De slogan van de nieuwe dienst van RememberMe.nl zegt al genoeg. Het doel van het onafhankelijke uitvaart platform is namelijk om mensen bewust te maken van het feit dat je een afscheid nog completer kunt invullen. Als nabestaande kun je zowel persoonlijk als digitaal een mooie bijdrage leveren.

Persoonlijk afscheid nemen wint terrein
De uitvaartbranche is al enige jaren in beweging, het onderwerp uitvaarten komt steeds meer terug in het nieuws en ook staan mensen vaker stil bij hun wensen rondom een mooi en persoonlijk afscheid. Eindelijk meer bewustzijn rondom het afscheid constateerde Orlanda Adams, managing director van RememberMe.nl. Nabestaanden gaan op zoek naar het meest authentieke afscheid van hun overleden dierbare, ze onderzoeken de mogelijkheden kritischer en durven ook vaker meer de regie te pakken. Een belangrijk onderdeel van de wens naar een persoonlijk afscheid, is meer betrokkenheid van een bredere groep nabestaanden. Mensen dragen ideeën aan, willen graag een mooi gedicht voordragen, bevelen de muziektoppers aan, en durven de grappigste anekdotes te delen. De uitvaartbranche beweegt mee op deze wens en het creatieve proces is gestart.

Van persoonlijk naar betrokken afscheid nemen

Het komt geregeld voor dat nabestaanden, om uiteenlopende redenen, niet aanwezig kunnen zijn op de uitvaart van een dierbare. Een belangrijk moment die niemand wilt overslaan, maar soms is het niet anders. Volgens RememberMe.nl moet het mogelijk zijn dat dierbaren alsnog gelegenheid krijgen tot afscheid nemen. Orlanda: ‘met Viewneral kunnen alle nabestaanden onderdeel uitmaken bij het vormgeven van een mooi afscheid, ze kunnen een reactie of muziek uploaden op het platform, mooie foto’s toevoegen (die vast niet iedereen heeft), speeches opnemen en op de uitvaart in het programma laten meenemen, zo is iedereen betrokken bij het afscheid nemen. Een belangrijk onderdeel voor de rouwverwerking is gedag zeggen op jouw manier.’

Uitvaartbranche gaat mee met de tijd - Viewneral 
Niet alleen in de situatie waarin de wereld zich op dit moment begeeft kan digitaal afscheid nemen erg waardevol zijn, maar ook in de toekomst biedt Viewneral uitkomst voor alle nabestaanden. Viewneral is een nieuwe manier van afscheid nemen. Een (inter)actieve uitvaartdienst van RememberMe.nl die dierbaren zowel persoonlijk als op afstand kunnen vormgeven en bijwonen, via een laptop, tablet of mobieltje. 

Orlanda: ‘Er niet fysiek bij kunnen zijn, hoeft dan niet meer automatisch te betekenen dat je er geen onderdeel van kunt uitmaken. Geef het samen vorm en bekijk op afstand de dienst, live of later. Digitaal afscheid nemen op een persoonlijke manier, een uniek leven verdient uiteindelijk een uniek afscheid. Door als uitvaartbranche mee te gaan met de tijd, zullen we ook meer jongeren kunnen betrekken bij goed afscheid nemen! een film uploaden of een vlog is wat luchtiger en minder stijf en naar mijn idee ook meer uitnodigend.’ Viewneral brengt mensen samen, op afstand maar toch dichtbij.

Meebewegen met de huidige ontwikkelingen is erg belangrijk, in het leven proberen we regie te hebben op wat en vooral hoe we het doen. We maken kritische keuzes en we merken dat ook voor het afscheid meer aandacht komt. Ook daar wil men kunnen kiezen zodat het aansluit op persoonlijke wensen, daar denken wij in de uitvaartbranche graag in mee!

Voor meer informatie kun je ons bereiken op 010 - 8209753 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor het videoverslag en foto’s van een viewneral, zie: https://www.rememberme.nl/viewneral

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl