Persbericht
Dodenakkers

Boekpresentatie Canon van het Nederlands funerair erfgoed Foto Geerke Vermeulen

Funerair erfgoed, de herinnering aan de dood. Welke gebeurtenissen in de geschiedenis zijn belangrijk geweest in onze omgang met het sterven van de mens? En welke sporen zien we daarvan terug in onze omgeving?

De ‘Canon van het Nederlands Funerair Erfgoed’ geeft kort en bondig inzicht in hoe Nederlanders door de eeuwen heen hun doden hebben begraven. De begraafplaats bij ons om de hoek past in een traditie die eeuwen teruggaat en is een waardevolle bron van kennis. In deze canon wordt aandacht besteed aan hoogtepunten, maar ook aan de veranderingen in onze omgang met de dood. Het laat zien dat het geloof lang de plek bepaalde waar begraven werd, maar ook hoe door een toenemende individualisering langzaamaan het landschap van de dood aan het veranderen is. Wat brengt ons de toekomst?

Cover canon funerair erfgoedIn 32 vensters schreven verschillende auteurs op verzoek van stichting Dodenakkers.nl een funerair perspectief op ons verleden. Met een voorwoord van Susan Lammers, algemeen directeur van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, en een nawoord door Guus Sluiter, directeur van Uitvaart Museum Tot Zover.

De Canon van het Nederlands Funerair Erfgoed is samengesteld door Leon Bok en René ten Dam en mede tot stand gekomen dankzij bijdragen van Liesbeth Theunissen, Tessa de Groot, Maurice Heemels, Wim Cappers en John Stienen.

De canon is tijdelijk voor een introductieprijs van € 17,50 verkrijgbaar in de webshop van Dodenakkers.nl. Onderwijs- en erfgoedinstellingen kunnen voor een korting contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
De reguliere verkoopprijs is € 22,50.

Titel: Canon van het Nederlands funerair erfgoed - #begraven #begraafplaatsen
Samenstellers: Leon Bok, René ten Dam
Auteurs: Liesbeth Theunissen, Tessa de Groot, Maurice Heemels, Wim Cappers, John Stienen, Leon Bok, René ten Dam
Paperback, afmetingen: 20 x 20 x 0,6 cm
Aantal pagina's: 91, met illustraties

Foto: Geerke Vermeulen

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl