Persbericht
Uitvaartzorg

Stichting Keurmerk Uitvaartzorg (SKU) heeft tijdens haar jaarlijkse bijeenkomst in DomusDELA te Eindhoven dertien nieuwe keurmerkhouders welkom geheten
Steeds meer uitvaartondernemers zien het belang van het Keurmerk waardoor inmiddels 342 ondernemers in het bezit zijn van het Keurmerk Uitvaartzorg.

Het groeiende aantal uitvaartondernemers met een Keurmerk is een goede ontwikkeling voor de consumenten. Voorzitter Mijndert Rebel: “Door het grote aantal ondernemers met een Keurmerk, kunnen consumenten een uitvaart door een keurmerkhouder uit hun eigen regio laten verzorgen. Daarmee zijn ze zeker van een uitvaart die met de grootste zorg en volgens strenge kwaliteitseisen wordt uitgevoerd.”

Om de kwaliteit door de keurmerkhouders verder te bevorderen werden er tijdens de bijeenkomst ook sprekers uitgenodigd die ingingen op specifieke onderdelen van een uitvaart. Mevrouw Rogheia Kensenhuis-Cairo van de Federatie van Surinaamse aflegverenigingen in Nederland, sprak over uitvaartrituelen in de Afro-Surinaamse gemeenschap. Hans Bleijerveld van Monuta gaf uitleg over protocollen en etiquette in de uitvaartpraktijk en Ben Vos van Ouwerkerk International zorgde voor meer inzicht in repatriëring.

Bijzonder leerzaam voor alle keurmerkhouders was de lezing van Linda Janssen-Pinkse van Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming. Zij vertelde hoe de uitvaartondernemers om kunnen gaan met overledenen die behandeld zijn met radioactieve stoffen.

Het Keurmerk Uitvaartzorg helpt bij het kiezen van een uitvaartonderneming die kwaliteit biedt. Ondernemers met het Keurmerk zijn gegarandeerd deskundig, betrouwbaar en transparant. Inmiddels zijn er ruim 342 uitvaartondernemingen in het bezit van het Keurmerk Uitvaartzorg; in totaal verzorgen zij een meerderheid van alle uitvaarten in Nederland. Periodiek toetst een onafhankelijke certificerende instelling of zij nog aan de hoge kwaliteitseisen voldoen. In het Register voor Uitvaartverzorgers zijn nu 757 personen geregistreerd.

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl