Crematoria Twente zet beide stichtingen die dit moeilijke werk verrichten nu in het zonnetje.

Directeur Peter Molema van Crematoria Twente is diep onder de indruk van het werk van beide stichtingen. “In buitengewoon trieste en moeilijke omstandigheden doen beide stichtingen hun werk. Ze maken foto’s, zodat deze een tastbare herinnering zijn voor de ouders en hun kunnen helpen bij het rouwproces.” De stichting Make a Memory fotografeert vanaf 23 zwangerschapsweken tot en met zeventien jaar. Still Fotografie hanteert geen minimum aantal zwangerschapsweken en fotografeert tot een kind maximaal 20 jaar is.

Donatie
Zowel Still Fotografie als Make a Memory kunnen niet bestaan zonder vrijwilligers. Geld komt binnen via sponsors, donateurs en fondsen. Om als Crematoria Twente ook iets te doen, werd tijdens de heropening van het gerenoveerde crematorium in Almelo geld opgehaald. Genodigden werd gevraagd een gift te doen aan deze stichtingen, in plaats van een cadeau mee te nemen. Ook tijdens de aansluitende open dag konden bezoekers een donatie doen.

donatie crematoria twenteVanmorgen heeft Crematoria Twente € 1000,- overhandigd per stichting (totaal €2000,-). De overhandiging was op het vernieuwde crematorium in Almelo. Directeur Peter Molema overhandigde aan Mélanie Plaggenmarsch van Still Fotografie en aan Carol Fokkens van Make a Memory de cheque en hoopt dat de bijdrage kan helpen het werk voort te zetten.

Stichting Still
Deze stichting bestaat sinds 2015 en is opgericht door Mélanie Plaggenmarsch. De stichting is actief in ziekenhuizen, bij mensen thuis en in de fotostudio in Hardenberg. Het feit dat de stichting in slechts 2 jaar tijd ruim 1700 reportages heeft gemaakt, geeft weer welke behoefte de stichting bediend. Momenteel richt de stichting zich voornamelijk op het werkgebied Noord en Midden-Nederland (Overijssel, Groningen, Friesland, Utrecht). Daarnaast is de stichting ook meer en meer werkzaam in het westen van Nederland.

Make a Memory
Make a Memory werd in oktober 2008 opgericht en heeft in haar eerste vijf jaar meer dan 3000 kinderen gefotografeerd. De Stichting wordt geleid door een driekoppig bestuur en biedt met een groot aantal fotografen landelijke dekking.

 

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
7917 GB Leeuwarden
Nederland 

058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartzorgwijzer is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief