PC Hooft is trots op het eindresultaat. De opmerkelijke accommodatie is gevestigd aan de Hoofdweg, strategisch gelegen tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep. 'De opdracht van de gemeente was destijds om een eigentijdse boerderij te ontwikkelen met een monumentaal karakter', legt Evelien Lindeman, interim bestuurder van PC Hooft uit. 'Een hele uitdaging, maar tegelijkertijd inspirerend. Het resultaat van Rienks Architecten viel direct op bij de eerste presentatie en dwingt na realisatie respect af voor met name het innovatieve karakter en de unieke uitstraling. Maar er is in dit gebouw ook alles aan gedaan om de privacy te waarborgen voor de nabestaanden die hier afscheid nemen van hun overledene. Ondanks de droeve situatie willen wij een plaats bieden waar mensen zich op hun gemak voelen', aldus Lindeman.

Ook burgemeester Weterings was in zijn toespraak te spreken over 'deze bijzondere plek, waar historie en moderne tijd elkaar raken en versterken.' Die versterking komt ook tot uiting in de kunst die in alle ruimtes hangt. Dit zijn unieke bewerkingen van foto's van oude en vaak niet meer bestaande boerderijen uit de Haarlemmermeerpolder, gecombineerd met alle natuurlijke elementen daaromheen.

Het complex is ruim opgezet met twee familiekamers en twee prachtige aula's, de Haarlemmermeeraula en de Spieringmeeraula, met zicht op het omliggende polderlandschap. De grote ramen en fraaie binnentuin geven het geheel een open en licht karakter. Tevens is er een sleutelkamer waar nabestaanden desgewenst 24 uur per dag de overledene kunnen bezoeken. De sfeervol ingerichte ruimte heeft een kleine keuken en eigen sanitair. Ook is er een grote condoleancezaal welke desgewenst in tweeën gedeeld kan worden door middel van een scheidingswand.

De eerste uitvaartplechtigheid in deze nieuwe locatie van PC Hooft is aanstaande vrijdag. Zaterdag 11 oktober is er een open dag voor alle bewoners van de Haarlemmermeer. Iedereen is welkom tussen 10.00 en 16.00 uur om dit nu al unieke gebouw te komen bezichtigen.

PC Hooft
PC Hooft is verzekeraar en verzorger van uitvaarten. De start van PC Hooft ligt als Coöperatie PC ruim tachtig jaar geleden in Amsterdam, maar inmiddels is het werkgebied uitgebreid van de regio Noord-West Nederland tot landelijk. PC Hooft exploiteert en beheert crematoria, begraafplaatsen en uitvaartcentra en heeft een zelfstandig verzekeringsbedrijf. Zij regelt en verzorgt uitvaarten voor iedereen, ongeacht religie of achtergrond. Dat kan met alle persoonlijke begeleiding door de uitvaartbegeleiders. Ook kan desgewenst een uitvaart online worden geregeld.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
7917 GB Leeuwarden
Nederland 

058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartzorgwijzer is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief