header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer

Zo worden er maar liefst 10 gratis uitvaartkisten beschikbaar gesteld voor ondernemers die zich, tijdens deze open dagen, inschrijven als dealer van LifeArt.

Dus, of je nu geïnteresseerd bent in het gebouw, het ongeëvenaarde product zelf, de innovatieve kant, de ongekende mogelijkheden, het milieuaspect, het onovertroffen productieproces, de technische materie, de professionele designmogelijkheden, de eigen ontwikkelde grondstoffen of in de mensen die er dagelijks werkzaam zijn: al deze zaken bij elkaar zullen er zorg voor dragen dat je tijdens een bezoek aan dit unieke bedrijf van de ene verbazing in de andere zult vallen.

En natuurlijk staat er na de rondleiding een lekkere, verse kop koffie voor je klaar, waarbij al je mogelijke vragen en op- of aanmerkingen door het team beantwoordt zullen worden.

Volgens Jeroen Cremers, algemeen directeur en verantwoordelijke voor Europa, is het bedrijf een professionele en betrouwbare partner voor de uitvaartbranche, nu en in de toekomst.

Uniek is dat de levering van een, volledig gepersonaliseerde, naar wens van familie of vrienden gemaakte, uitvaartkist binnen 48 uur op het gewenste adres geleverd kan worden. Mede daarom vertrouwt het bedrijf erop een welkome aanvulling te zijn in een sterk veranderende markt, waarbij het persoonlijke karakter van een uitvaart steeds belangrijker wordt. Consumenten kunnen hun keuze zelf bepalen via de website, de levering vindt plaats via de gewenste uitvaartondernemer.

LifeArt Coffins BV is gevestigd in Herkenbosch, aan de Veldweg 38. Telefonisch bereikbaar tijdens kantooruren 0031-475-390450 en 24 uur per dag bereikbaar via de website: www.lifeartnetherlands.com

Welkom!

veel geraadpleegde onderwerpen

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl