Uitvaartonderneming kiezen

Hoe vind ik een goede uitvaartondernemer ?
Wie een goede uitvaartondernemer is, heeft naast professionaliteit ook te maken met wat iemand van een uitvaartondernemer verwacht. De één heeft meer behoefte aan een leidende en op de voorgrond tredende uitvaartondernemer. De ander wil juist iemand die op de achtergrond aanwezig is.
Een eerste indruk kunt u krijgen door te kijken op websites van uitvaartondernemingen in de buurt. In de Uitvaartadressengids.nl kunt u uitvaartondernemingen in uw woonplaats opzoeken. Ook kunt u eens in uw omgeving rondvragen. Bijvoorbeeld bij vrienden en familie die ervaringen hebben met een bepaalde uitvaartonderneming.
Een andere mogelijkheid is het bezoek van open dagen die regelmatig door uitvaartondernemers worden gehouden. Doe dit vooral ruim van te voren en maak vervolgens een afspraak met een uitvaartonderneming in de buurt. Dan merkt u snel genoeg of iemand u aanspreekt en is er voldoende tijd om uw keuze te maken.

Belangrijk is dat u zich vrij en op uw gemak voelt om uw wensen kenbaar te maken en uw eigen keuze duidelijk te kunnen maken. Mocht dat gevoel, die klik er niet zijn tijdens het eerste gesprek, bespreek dit dan direct en kies zo nodig voor een andere uitvaartbegeleider. Dit geldt zowel voor degene die voor de uitvaartverzekeringsmaatschappij werkt, als voor een zelfstandige uitvaartonderneming.

Overigens bent u ook wanneer u een uitvaartverzekering heeft afgesloten, vrij in uw keuze van een uitvaartonderneming.

Er zijn veel keuzes te maken rondom een uitvaart. Het is dan wel zo prettig dat u een idee heeft van wat er zoal geregeld moet worden. Neem hier voldoende tijd voor om over na te denken. De op deze site verkrijgbare Laatste Wensenlijst kan u hierbij helpen. En mocht u later iets willen wijzigen, dan drukt u de desbetreffende pagina opnieuw af en vult u deze opnieuw in.

Naar de rubriek Afscheidsbegeleiding 
Naar de rubriek Begrafenisondernemers
Naar de rubriek Uitvaartbegeleiding 
Naar de rubriek Uitvaartverzorging


Terug naar inhoudsopgave Tips en wetenswaardigheden

Terug naar inhoudsopgave Uitvaart Encyclopedie