Diensten en producten in de uitvaart

steiger aan het meer

Diensten en producten in de uitvaart

In de afgelopen jaren zijn er steeds meer diensten en producten op de markt gekomen rondom overlijden, uitvaart, afscheid en herdenken.

Vooraf oriënteren

Om een keuze te kunnen maken, is het goed om je vooraf te oriënteren op de vele mogelijkheden. Alleen al omdat overal een prijskaartje aanhangt en het soms lijkt alsof het niet gek genoeg kan. 

Internet

Oriënteren op de vele uitvaartproducten en -diensten kan op verschillende manieren.
De meest laagdrempelige is het internet. Via het internet kan je thuis op het moment dat het jou schikt informatie vinden over wat ‘moet, mag en kan’ rondom sterven, uitvaart, herdenken en verwerken. De themawebsites zijn daar voorbeelden van. Daarnaast hebben wij een breed overzicht van diensten en producten rondom de uitvaart samengesteld.

Open dagen en uitvaartbeurzen

Het bezoeken van open dagen en uitvaartbeurzen, die overal in het land worden gehouden, biedt eveneens een goede gelegenheid om je te oriënteren op wat er mogelijk is.

Een mooi voorbeeld is het uitvaartplatvorm Remember Me. Naast de website, trekt Remember-me het land door met de Funeral Fair on Tour; het lifestyle event voor een persoonlijk afscheid. 

Vaak kun je daar kennismaken met plaatselijke uitvaartverzorgers. Maak eens een afspraak met een uitvaartonderneming in de buurt. Immers zij weten als geen ander welke zaken belangrijk zijn om vooraf door te nemen. Ook als het gaat om het bespreekbaar maken van jouw wensen met je nabestaanden. Door je wensen kenbaar te maken hebben je nabestaanden een houvast bij het regelen van uw uitvaart.