Boek: Zonder Moeder

boek zonder moederHope Edelman

Elke vrouw die haar moeder op te vroege (of ook latere) leeftijd heeft verloren, zal zeggen dat haar leven sindsdien aanzienlijk is veranderd; dat dat verlies blijvend invloed heeft gehad op wie zij is en hoe ze zichzelf ziet.
Vaak vallen veel taken van de overleden moeder toe aan de dochter. Rouw is nauwelijks mogelijk of toegestaan, aangezien 'het gezin door moet'. De relatie tussen de dochter en haar vader alsmede de andere kinderen verandert. Vrouwen die op jonge leeftijd hun moeder hebben verloren, kunnen daar in hun latere leven enorme problemen aan overhouden. Vooral tijdens de belangrijke overgangsfasen in het leven, zoals uit huis gaan, een beroep kiezen, trouwen en kinderen krijgen, manifesteert het gemis zich in alle hevigheid.
Dit is het eerste boek dat de langdurige effecten analyseert die het wegvallen van de moeder heeft op het leven van meisjes en vrouwen: op hun gevoel van identiteit, op hun persoonlijkheid, bij het aangaan van relaties en bij allerlei andere keuzes die ze in hun verdere leven zullen moeten maken.


 

Titel

Zonder moeder

Auteur

Hope Edelman

Uitgever

Forum, juni 1995

ISBN

9022518752

Prijs

 2e hands vanaf € 49,95

Uitvoerig

Paperback

Bestellen Bol.com

 

 

 

 

 

 

 

  

Terug naar Overzicht Verlies Ouders, Moeder
Terug naar
Boekenlijst Rouw