Boek: ‘Wie ben ik zonder jou? Jong zijn en verder leven na een verlies.

 Wie_ben_ik_zonder_jou Riet Fiddelaers-Jaspers

Een uniek boek voor en door rouwende jongeren

Als je jong bent en je moet dan al afscheid nemen van iemand om wie je veel geeft, dan hakt dat er voor jongeren nogal in. Om hen heen gaat de wereld gewoon door en zij blijven verbijsterd achter. Enerzijds snappen ze niet dat alles doorgaat, anderzijds willen ze net als hun vrienden gewoon jong zijn en plezier hebben. Het is dubbel en dat geeft veel verwarring. Een boek als Wie ben ik zonder jou? kan dan erkenning en herkenning geven. Ze kunnen het zelfs aan vrienden geven zodat die beter snappen wat er aan de hand is.

In Wie ben ik zonder jou?Jong zijn en verder leven na een verlies worden vragen die rouwende jongeren hebben aan de orde gesteld. Zoals Waarom moet mij dit nou overkomen, Waarom zien mensen alleen mijn buitenkant, Wanneer wordt het verdriet en de pijn minder en Hoe moet dat met die stiefouder die ik ineens heb? In de hoofdstukken zijn citaten van vijftig jongeren opgenomen, zowel jongens als meisjes. Ook jongeren met een andere culturele achtergrond ontbreken niet. Het boek is zeer kleurrijk vormgegeven, het is een boek geworden dat ook jongens aanspreekt.

Riet Fiddelaers-Jaspers schreef Wie ben ik zonder jou  in 2000 en het werd diverse keren herdrukt. De nieuwe versie is uitgebreider, kleurrijker  en zeer modern vormgegeven. Een echt cadeautje voor rouwende jongeren tussen de twaalf en de vijfentwintig jaar.


Titel

Wie ben ik zonder jou? Jong zijn en verder leven na een verlies

Auteur

Riet Fiddelaers-Jaspers

Uitgever

In de Wolken, Heeze

ISBN

9789 077 1790 086

Prijs

€ 16,95

Uitvoering/omvang

gebonden, 132 pagina’s,

 

 

 

 

 

 

 

  

Terug naar Overzicht Kinderen/Jongeren Verlies algemeen
Terug naar
Boekenlijst Rouw