Boek: Voor het oog van Job


Boek_Voor_het_oog_van_Job 
Koos Breukel en Pieter van den Blink


Volendammer verhalen over leven met een overleden kind

Het kerkhof van Volendam, laatste rustplaats van de veertien slachtoffers van de cafébrand in de Nieuwjaarsnacht 2001, heeft ook een aanzienlijke afdeling kindergraven van kinderen die op andere manieren de dood vonden.

Fotograaf Koos Breukel en schrijver-journalist Pieter van den Blink zochten contact met ouders van kinderen die er begraven liggen en ontdekten dat zij niet alleen bereid waren voor de camera te poseren maar ook graag hun verhaal vertelden. Rondom de dood van hun kind ontstaat het verhaal van hun leven. Wie waren zij voordat het noodlot toesloeg? Hoe kwamen ze erdoorheen? Kwamen ze er wel doorheen? Hoe is hun leven sindsdien?

In Voor het oog van Job vertelt een groot aantal ouders onbevangen over het kind dat zij kregen en toen weer verloren, over hun andere kinderen, over elkaar, over Volendam. Over niet slapen. Over dromen. Over hoop. Over verdriet. En aldoor: over Volendam.
De dood van een kind is een ultiem schrikbeeld. Waar het gebeurt, worden de nabestaanden getroffen door een dubbele ramp. Die van het verlies, en vervolgens die van een zeker isolement. Met dit project wordt dat isolement doorbroken.


Titel

Voor het oog van Job 

Auteur

Pieter van den Brink

Illustraties/foto's

Koos Breukel

Uitgever

Uitgeverij Augustus, nov. 2009

ISBN

9045703165

Prijs

€ 25,--

Uitvoering/omvang

Gebonden, 144 pag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bestel hier

Terug naar Overzicht Verlies Kind, kleinkind 
Terug naar Boekenlijst Rouw