Boek: Verder leven na zelfdoding Een rouwproces overdacht


 

Dit boek gaat over Nico en nog preciezer, zijn rouwproces na het overlijden van Andries (en zijn zus) die ervoor kozen om zelf te stoppen met leven. Daar zijn gruwelijke woorden voor; suïcide en zelfmoord, zelfdoding. Een woord waar geen vriendelijkheid in zit.

Een boek over het verder leven na verlies van je dierbare door zelfdoding. Een persoonlijk verhaal verweven met een theoretisch kader. Dit boek biedt geen pasklare oplossingen, of manieren "zoals het hoort".

Ieder verlies en het verweven van dit verlies in een leven wat verder geleefd wordt is uniek, bijzonder en op een eigen wijze. Het kan herkenning bieden, verheldering geven, het persoonlijk verlies
in een breder theoretisch kader plaatsen, waardoor het wat meer te bevatten is. Waardoor het eigen leven verder geleefd mag worden en het verlies aanwezig kan en mag zijn…

Dit boek is bedoeld voor iedereen die in zijn leven in aanraking is gekomen met zelfdoding. De auteurs laten zien hoe een rouwproces bij zelfdoding kan verlopen waardoor het boek tevens een must have is voor elke therapeut en (rouw) consulent (in opleiding).


Titel

Subtitel

Verder leven na zelfdoding

Een rouwproces overdacht

Auteur

Co-auteur

Nico Van Der Heiden

Harriëtte Modderman

Taal

Nederlands

Uitgever

Acco Uitgeverij B.V.

Uitvoering

Paperback

Aantal pagina's

128 pg.

 

 Terug naar Boekenlijst Rouw