Boek: Leven met zelfdoding

Boek leven met zelfdoding Leven met zelfdoding
Wat gebeurt er met je nadat je kind, je partner, je vader of moeder, een broer, zus of hele goeie vriend zichzelf om het leven brengt?

Hoe ziet je leven er na zo'n ingrijpende gebeurtenis uit? Het boek 'Leven met zelfdoding', dat op 24 april verschijnt, hoopt antwoord te geven op die vragen. Het bestaat uit zestig brieven van mannen en vrouwen die in het verleden met
zelfdoding in hun directe omgeving te maken hebben gehad. In hun brieven richten ze zich op een ‐ voor hen onbekende ­‐ lotgenoot. Iemand die onlangs hetzelfde heeft meegemaakt en die ze hopen te helpen door hun eigen ervaring te delen met hen. Brieven over verdriet en liefde, woede en respect, wanhoop en hoop. Soms emotioneel, soms ook heel praktisch.

Zestig brieven
Het boek is een initiatief van Sinds 1883 -­ uitgevers. Daar leefde de gedachte dat op deze manier anderen geholpen konden worden. Om zestig mensen bereid te vinden dit te doen is samenwerking gezocht met Jolien van der Kooij, docent aan de uitvaartvakopleiding en Wouter de Jonge, uitvaartondernemer. Zij hebben de mensen gevonden die een brief wilden schrijven waarin ze laten zien hoe het verlies met hun leven verweven is geraakt. Uiteindelijk zijn er zestig heel verschillende brieven voor het boek geselecteerd. Stuk voor stuk persoonlijk. Soms adembenemend, hartverscheurend, verschrikkelijk. Soms heel praktisch: met tips om het leven door te komen. Het is een boek geworden waarvan wij hopen dat heel veel mensen die nu met zelfdoding in hun omgeving te maken hebben of krijgen er troost uit kunnen halen.  

Titel

 Leven met Zelfdoding

Auteur

 Jolien van der Kooij & Wouter de Jonge

Uitgever

 Sinds 1883 uitgevers

ISBN

 9789078342007

Prijs

 € 19,50

Uitvoering, omvang

 Paperback
17x201x134 mm

 Terug naar Boekenlijst Rouw