Bijkomende kosten uitvaart

 • Advertentiekosten
  De kosten hiervan zijn afhankelijk van plaatsing in regionale of landelijke dagbladen en van het gewenste formaat. De in de regionale dagbladen -aangesloten bij Wegener- opgenomen overlijdensadvertenties, worden doorgeplaatst op Mensenlinq.nl.
 • Bloemen, kransen en linten
  De kosten voor een krans en/of rouw 'arrangement' variëren afhankelijk van de soort bloemen en het seizoen. Soms komt daar nog een lint bij.
 • Condoleance locatie en catering
  Steeds vaker ziet men dat de afscheidsplechtigheid of condoleance buiten het crematorium of uitvaartcentrum plaatsvindt. Thuis, in het buurthuis of in het favoriete restaurant of café van de overledene.
  Naast het kiezen voor een andere locatie, is ook het aanbod op het gebied van de consumpties tijdens de afscheidsplechtigheid sterk toegenomen.
  Een uitgebreid koffie- en theebuffet met hartige en zoete lekkernijen, een hartige tafel met tapas en rioja of biertap met bitterballen.
  In het crematorium, uitvaartcentrum of op een zelf gekozen locatie kunnen cateraars een aangepast arrangement naar wens verzorgen.
 • Dragers
  De kosten zijn afhankelijk van het aantal dragers voor het dragen van de kist.
 • Grafmonument, urn
  Hoewel er vaak voldoende tijd is om in alle rust na te denken over een grafsteen of asbestemming, is het goed om ook deze kosten mee te nemen als het gaat om de kosten van een uitvaart.
 • Rouwvervoer
  De kosten van de rouw- en volgauto's worden meestal berekend op basis van de kilometers. Voor de volgauto's wordt doorgaans ook de wachttijd in rekening gebracht. Ook is het mogelijk te kiezen voor ander rouwvervoer, zoals een koets of motor. 
{module Button - Vorige pagina }