handtekeningHet Uitvaartcodicil / Laatste Wensenformulier

Het Uitvaartcodicil / Laatste Wensenformulier is bedoeld om wensen rondom de uitvaart vast te leggen. Zo wordt praktische informatie achter gelaten voor nabestaanden. Dit Uitvaartcodicil / Laatste wensenlijst kan gezien worden als een lijst waarin wensen rondom de uitvaart kenbaar zijn gemaakt, maar ook niet meer dan dat. Met andere woorden, het is een houvast waar nabestaanden zoveel mogelijk rekening mee kunnen houden en op weg geholpen worden.

Het Uitvaartcodicil / Laatste Wensenformulier zelf is niet uitputtend. De belangrijkste onderwerpen rondom een uitvaart worden behandeld. Onderwerpen waarover geen misverstanden mogen ontstaan en om onverkwikkelijke situaties bij de uitvaart te voorkomen. Het Uitvaartcodicil / Laatste Wensen-formulier bestrijkt de periode vanaf het overlijden tot na de uitvaart. Uiteraard kan deze lijst worden aangevuld. Daarvoor verwijzen wij graag naar onze uitvaartencyclopedie, waarin uitgebreide informatie te vinden is over tal van zaken rondom de uitvaart.

Uitdrukkelijk staat hier wensen, geënt op art. 18 van de Wet op de lijkbezorging:

" De lijkbezorging geschiedt overeenkomstig de wens of de vermoedelijke wens van de overledene, tenzij dat redelijkerwijs niet gevergd kan worden”


Het Uitvaartcodicil /Laatste wensenformulier is niet bedoeld om " over het graf heen te regeren". Daarom gaat het hier ook om ‘wensen’. Het zijn de nabestaanden die afscheid moeten nemen.

Het Uitvaartcodicil / Laatste Wensenformulier is niet verbonden met of verwijst naar één bepaalde uitvaartverzekeraar,- verzorger. U kunt desgewenst het Uitvaartcodicil / Laatste Wensenformulier bij uw vertrouwenspersoon, notaris, uitvaartverzorger of uitvaartverzekeraar laten opbergen (bij uw eigen dossier).

 

Naar de inhoudsopgave van het Uitvaartcodicil / Laatste Wensenformulier

adverteren

  • Ik wil een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl welke ook te vinden is op Mensenlinq.nl
    Mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Vrijblijvende offerte voor adverteren (banners etc.) op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

  • Klik hier voor gratis aanmelding.
    De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.
  • Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.