| Afdrukken |

Het Laatste Wensenformulier

Het Laatste Wensenformulier is gemaakt voor iedereen die zaken wil vastleggen voor zijn/haar uitvaart. Hiermee wordt praktische informatie achtergelaten voor uw nabestaanden over onder andere uw uitvaartwensen, waar uw papieren te vinden zijn, of er een testament, codicil of legaat is opgesteld.

Het Laatste Wensenformulier zelf is niet uitputtend. De volgens ons belangrijkste zaken rondom een uitvaart worden behandeld. Zaken waarover geen misverstanden mogen ontstaan en om onverkwikkelijke situaties bij de uitvaart te voorkomen.
Het Laatste Wensen-formulier bestrijkt de periode vanaf het overlijden tot en met de periode na de uitvaart.
Uiteraard kan deze lijst aangevuld worden. Daarvoor verwijzen wij graag naar onze uitvaartencyclopedie, waarin uitgebreide informatie te vinden is over tal van zaken rondom de uitvaart.
Deze wensenlijst kan gezien worden als een lijst waarin wensen kenbaar gemaakt zijn, waar belangrijke papieren/documenten bewaard worden, maar ook niet meer dan dat. Met andere woorden, het is een houvast waar nabestaanden zoveel mogelijk rekening mee kunnen houden en op weg geholpen worden.
Uitdrukkelijk staat hier wensen, geënt op art. 18 van de Wet op de lijkbezorging:
" dat er zoveel mogelijk gevolg moet worden gegeven aan de wensen van de overledene".
Wij raden dan ook aan "niet over het graf heen te regeren", d.w.z. laat het zoveel mogelijk bij wensen. Immers het zijn de nabestaanden die afscheid moeten nemen. De overledene heeft dan immers al "afscheid" genomen.
Het Laatste Wensenformulier is niet verbonden met of verwijst naar één bepaalde uitvaartverzekeraar,- verzorger. U kunt desgewenst het Laatste Wensen-formulier bij uw vertrouwenspersoon, notaris, uitvaartverzorger of uitvaartverzekeraar laten opbergen (bij uw eigen dossier).

Naar de inhoudsopgave van het Laatste Wensenformulier

adverteren

  • Ik wil een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl welke ook te vinden is op Mensenlinq.nl
    Mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Vrijblijvende offerte voor adverteren (banners etc.) op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

  • Klik hier voor gratis aanmelding.
    De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.
  • Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.