Persbericht

Amsterdam, 28 januari 2001


Beeld van Maria Es

Onder de titel "De Kracht van Keramiek" exposeren 30 keramisten 127 beelden, huisaltaren, grafmonumenten en urnen van keramiek in:
Uitvaartwinkel de Passage,
Nieuwe Herengracht 135 te Amsterdam (bij Artis).

De expositie is te zien vanaf zondag 14 januari tot en met zondag 29 april.
De Passage is open van donderdag tot en met zondag van 13 tot 17 uur.

De expositie in de Passage omvat keramiek werk van: Agnete van de Perre, Anita Manshanden, Annelies van Teteringen, Annet van der Kamp, Carolina Berkenveld, Gwenn Connor, Hans Meeuwsen, Heleanne van Andel, Inge van Bogerijen, Jennifer Slinkers, Karen Santen, Maria Es, Marianne van der Lecq, Mieke de Jong, Mieke Pontier, Petra Smit, Tineke van Gils, Truus Stoop, Mobach, Gaia en Oso keramiek en terracotta urnen.

Uitvaartwinkel de Passage biedt sinds januari 1998 ontwerpers en kunstenaars de mogelijkheid hun funeraire ontwerpen en kunstwerken te exposeren. Er is werk te zien van 170 verschillende kunstenaars. Samen met 6 medewerksters verzorgt Vital van Looveren persoonlijke uitvaarten in geheel Nederland. In de Passage kunt u zich oriënteren op wat er zoal mogelijk is bij een afscheid. Ook kunnen wij uw wensen realiseren.

Deze keramiek expositie is de 9e in een reeks van bijzondere funeraire exposities. Eerder waren in de Passage te zien: schilderijen van Irene Vlaming, huisaltaren van Ellen Scheffer, de expositie "Kinderen en de dood" met werkstukken van 41 kunstenaars, een textielexpositie met lijkwaden, doodshemden en baarkleden van 8 verschillende kunstenaars, een presentatie van de kunstenaars-groep Arte Eterna, een glas-expositie met werk van 11 kunstenaars, foto's van Jet Schepers en wandurnen van Eric Hubers.

De volgende expositie vanaf mei 2001 geeft een overzicht van de diverse vormen van rouwdrukwerk. Vanaf september is er in de Passage een expositie van doodskisten; bijzondere (handgemaakte) modellen, houten en kartonnen kisten, beschilderde kisten en nieuwe organisch vormgegeven kisten van papier-maché


Beeld van Tineke van Gils