Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Uitvaartnieuws Week 19
9 mei 2005 t/m 15 mei 2005

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage

Vakblad uitvaartwezen Het Uitvaartwezen, vakblad voor uitvaartprofessionals, nr. 4 mei 2005.
In het tijdschrift o.a. de rubrieken: Varia, Portret, Wet en Recht, NUVU-nieuws, Agenda en een aantal artikelen waaronder:

Leven naast de dood
Menno Hessels: Een nieuwe serie Leven naast de dood gaat in op de relatie tussen werk en de emotionele belevingswereld van de uitvaartverzorger. Diny Neplenbroek doet in dit eerste deel haar verhaal.
Nederlands Uitvaartmuseum
Jolanda Scholman: Sinds 2004 is Guus Sluiter als projectleider aan het NUM verbonden. Hij vertelt over de ontwikkelingen en de uiteenlopende activiteiten die in en rondom het museum gaan plaatsvinden.

Leeuwarder Courant, 13 mei 2005. Sober monument voor doodgeboren kind op begraafplaats
De Noorderbegraafplaats in Leeuwarden krijgt eindelijk zijn monument voor kinderen die voor of vlak na hun geboorte zijn overleden. De aanleg van het gedenkteken op het 70 bij 70 meter grote veld, waar de kinderen tientallen jarenlang zonderg rafsteen werden begraven, is kort geleden begonnen. Half juni volgt de onthulling van het monument.
Het monument is een wat eenvoudiger versie van het oorspronkelijke ontwerp van de Delftse architect Francesco Veenstra, dat anderhalf jaar geleden werd gepresenteerd. De vier grindvlakken maken plaats voor een grasveld. De twaalf dakplatanen, een heg aan het uiteinde en een glazen monument op het snijvlak van twee paden worden zoals gepland aangelegd.
„Het oorspronkelijke plan bleek niet realiseerbaar, omdat het te veel kostte", zegt de Goutumer Klaas van der Meulen van de stichting Monument voor Bijzondere Kinderen, die het monument realiseert en zal onderhouden......

Verschillende kranten, 11 mei 2005. Ruim 266.000 registraties bij donorregister
(GPD, ANP) Ruim 266.000 mensen hebben zich sinds zaterdag geregistreerd bij het nationaal donorregister. Gisteravond zijn er meer dan 26.000 reacties via telefoon en internet binnengekomen naar aanleiding van de nationale actie 'Hart voor een Ander' die werd uitgezonden door SBS6. Via de post waren gisteren overdag al 240.000 formulieren terugbezorgd...... Tijdens de uitzending van SBS6 meldden zich bij het telefoonteam alleen al ruim 10.000 mensen in de anderhalf uur die de uitzending duurde. De lijnen waren geregeld overbezet. Er waren vanmorgen nog eens ruim 16.000 formulieren via internet gedownload.

Volkskrant, 13 mei 2005. Kibboets en kerkhof voor boeren een buitenkansje
Kaasmaken, een camping en natuurbeheer. Dat zijn wel zo'n beetje de belangrijkste nevenactiviteiten die boeren ontplooien om de dalende inkomsten uit melk en aardappelen te compenseren. Er is nog zoveel meer mogelijk op het boerenerf, vindt Eric van Wetering, reclamemaker in Zwolle.......En waarom richten boeren niet stukjes land in als alternatief kerkhof. Steeds meer mensen willen op een heel eigen wijze begraven worden. Op het boerenland hebben ze de ruimte, aldus Van Wetering........

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage