Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Uitvaartnieuws Week 52
20 december t/m 26 december 2004

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage

Vakblad uitvaart Uitvaart, onafhankelijk vakblad voor de uitvaartbranche, december 2004. Thema: Rouwbegeleiding
In het blad de vaste rubrieken, waaronder: Nieuws: Nieuwe uitvaartopleiding, Bermrouw, Troostkoffer voor kinderen, Januari hoogste sterfte. Nieuwe term: onverklaarde dood, Agenda. Vers van de Pers. Noviteiten: Gouden vingerafdruk. Erfenis.nl voor betere nalatenschapsplanning. Zerk als bouwpakket. Column cursief: Een brandend vraagstuk door H. Kok. Column Recht: Ruimen naar verwachting door Mr. Frank Mutter. Vacaturebank. Verder een aantal hoofdartikelen waaronder:
Rouwen in pluriform Nederland
Annette Rebel: Het is tijd de ogen te openen voor andere religies en rituelen, vindt de Landelijke Stichting Rouwbegeleiding, zodat allochtonen op hun eigen manier om kunnen gaan met het verleis van een dierbare.
Zo sterk als de dood
De joodse traditie biedt een schat aan riten en regels om vorm te geven aan de omgang met ziekte, sterven, dood en rouw. Sasja Martel schreef er een boek over.

Quilts voor gestorven baby's Leeuwarder Courant, 23 december 2004: Jouster doopsgezinden maken quilts voor gestorven baby's
Terwijl een adventsverhaal werd voorgelezen, hebben negen vrouwen van de doopsgezinde gemeente in Joure gisteren gehandwerkt aan twintig zogenaamde 'quilts of love'. De deelneemsters zetten tevoren al klaargemaakte kleine lapjes aan elkaar tot mini-dekentjes van ongeveer 40 bij 40 centimeter. De quilts worden als teken van medeleven geschonken aan ziekenhuizen in Groningen, Leeuwarden en Sneek om ze door te geven aan ouders wier pasgeboren kind is overleden. De doek kan gebruikt worden om het kindje in te wikkelen voor de begrafenis of crematie. Ook kan de met hartjes bestikte quilt thuis worden bewaard of opgehangen als herinnering.
  

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage