Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 36, 3 september 2001 t/m
9 september 2001

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage

Uitvaartwezen, onafhankelijk vakblad voor de
uitvaartbranche, nr. 9, september 2001
In het tijdschrift: Agenda. Lokale nieuwsflitsen. Verenigingsnieuws van de NUVU. Portret Francine Koppelaar (kunstzinnig bloemiste), en een aantal hoofdartikelen waaronder:
Afscheid van het verschijnsel Brood
Annette Rebel: Het was prime time nieuws. Op 11 juli jl. leek het even alsof iedereen een ware Brood-fan was. Met de sprong van het dak van het Hiltonhotel ging Brood de zelfverkozen dood tegemoet. Zijn uitvaart moest een feest worden. Maar was het dat ook? Tegen welke problemen liepen de uitvaart- verzorgers aan bij de organisatie van deze uitvaart die zoveel mensen en publiciteit trok? En hoe hebben ze die opgelost?
Interview met Hans Stolp
Drs. Mieke van Leeuwen: Hij is pastor en auteur en geeft meerdere malen per jaar lezingen die altijd volle zalen trekken. Zijn visie op het leven maar meer nog op de dood raakt bij velen (jong en oud!) blijkbaar een gevoelige snaar. Hoe luidt die visie en waar baseert hij zich op? Een gesprek met een man die sterven als een overgang naar een andere dimensie beschouwt.
Het lijk als anatomisch kunstwerk
Francoise Zorge: Gedurende vele jaren trekt de tentoonstelling Körperwelten van de Duitse prof. dr. Gunther von Hagens veel bezoekers. Binnenkort komt de tentoonstelling bij onze zuiderburen in Anderlecht- Brussel op bezoek. Alle reden om deze anatomische kunst eens onder de loep te nemen.

Nieuwsbrief Landelijke Stichting Rouwbegeleiding, september 2001, 14de jaargang nummer 3.
In de nieuwsbrief een agenda voor: LSR thema- bijeenkomsten en overige trainingen en bijeenkomsten. Column: 'In therapie'' van Jos de Keijser. En een groot artikel over het aankomende congres van VOOK (Vereniging Ouders van een Ongeboren Kind).

Verschillende kranten, 3 september 2001, 'Orgaandonatie moet anders'
ANP: Nederlanders die niet hebben aangeven of zij hun organen na hun dood ter beschikking willen stellen, moeten automatisch orgaandonor worden. Nu tweederde van de Nederlanders nog niets van zich heeft laten horen trekken de Transplantatiestichting en Eurotransplant aan de bel. Zij pleiten voor een geen bezwaar systeem.

 

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage