Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 24, 11 juni 2001 t/m
17 juni 2001

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage

Leeuwarder Courant, 15 juni 2001, Kerken moeten meer doen aan stervenshulp

Kerken en hun leden moeten meer doen aan begeleiding van mensen die niet lang meer te leven hebben. Deze oproep deed voorzitter Dini Stavenga van de Friese Raad van Kerken in een vergadering van de raad met als hoofdthema de onlangs verruimde euthanasiewetgeving. Stavenga vind dat christenen zich sterk moeten maken voor de opzet en organisatie van mantelzorg, zorgverlof en hospices. Voor laatstgenoemde huizen kan volgens haar diaconaal hulpverleningsgeld worden gebruikt.

Leeuwarder Courant, 15 juni 2001, Hobbel is weg voor fusie uitvaartbranche

De fusie van de uitvaartverzorgers en -verzekeraars NUVA in Meppel en AVVL in Diemen kan doorgaan. De dwarsliggende ledenraad van NUVA heeft zijn verzet gestaakt nadat president-commissaris Symen Vegter gisterenavond heeft beloofd niet terug te keren na de samensmelting.

Volkskrant, 15 juni 2001, Zwerfzerken en stoeppalen

Cees Gloedemans: In dit half-pagina groot artikel besteedt de schrijver aandacht aan het thema 'Omringd door de zee' van het Oerol festival op Terschelling. Hij beschrijft daarin een aantal begraafplaatsen op Terschelling die zich kenmerken door het gote aantal zeemansgraven en graven van onbekenden. Ook besteed hij aandacht aan het merkwaardige fenomeen van zogenaamde stoeppalen, dit zijn grafzerken die eertijds gebruikt werden als erfafscheidingen en de stoep voor het huis markeerden.

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage