Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 14, 2 april  2001 t/m
8 april 2001

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage

Uitvaart, onafhankelijk vakblad voor de
uitvaartbranche
, nr.3, maart 2001. Thema Begraafplaatsen. 
In het blad de vaste rubrieken: Nieuws; Monuta Charity Fund richt zich op 'zorg voor elkaar'. Tijdschrift Doodgewoon gat on-line. Burgemeester Luik wacht 400 jaar op laatste rustplaats. Agenda. Boekbesprekingen. Producten en diensten: Chatten over uitvaart . Teakhouten sierurnen. Uitvaartbloemist ook op Internet. Portret: Anja Krabbben, uitgeefster van Doodgewoon NUVA. Estafettecolumn: Brancheorganisatie door Koos Vermeulen (AVVL).. Column 'Naakt voor de bar' door H. Kok. Column Recht: "Begraven zonder verlof ' door Mr. Frank Mutter. Vacaturebank: advertenties van werkzoekenden en van werkgevers.
Verder een drietal hoofdartikelen:
Zonder begraafplaats
Dick Duynhoven: De Vinex-locatie Leidsche Rijn in Utrecht krijgt in totaal dertigduizend nieuwe woningen, goed voor tenminste zeventigduizend inwoners. Al die mensen moeten ooit begraven of gecremeerd worden. Maar ondanks masterplan, projectbureau en regiestaf komt er in het gebied geen uitvaartvoorziening.
Een uniek privaatrechtelijke onderneming: crematorium Haarlem
Dick Duynhoven:Deze maand werd de eerste paal geslagen voor een crematorium in Haarlem. Gemeente en uitvaartondernemers zijn eigenaar en zullen straks samen het beheer voeren.

Verschillende kranten, 3 april 2001, Ontvoerd lijk in Italië gevonden
AFP: De Italiaanse politie heeft zaterdag het lijk van de beroemde bankier Enrico Cuccia, dat twee weken geleden was ontvoerd teruggevonden. De politie heeft tevens twee mannen aangehouden die ervan verdacht worden het lijk te hebben ontvoerd. Ze zouden een losgeld van ruim 8 miljoen gulden hebben geëist.

Verschillende kranten, 4 april 2001, Weg naar Tiberias taboe voor wie Cohen of Katz heet
DPA: Voor gelovige joden met de naam Cohen of Katz is de weg naar de toeristenplaats Tiberias aan het meer van Galilea in Israël niet langer koosjer. Archeologen ontdekten dat de weg over een oude begraafplaats voert. Volgens de joodse voorschriften zijn begraafplaatsen verboden voor alle joodse mannen met de naam Cohen of daarvan afgeleide namen als Kahan of Katz.

Leeuwarder Courant, 31 maart 2001, Een uitbundig grafmonument is in Sneek allang geen taboe meer
Johan Stobbe: De Koninklijke Steenklip wil trendsetter zijn op het gebied van grafmonumenten. Laatste idee is een digitale grafsteen. Via een televisiescherm kunnen nabestaanden op het graf beelden zien van de overledene. Alles kan tegenwoordig op het gebied van grafmonumenten.

 

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage