Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 12, 19 maart  2001 t/m
25 maart 2001

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage

 

Verschillende kranten, 19 maart 2001, Lijk bankier Cuccia gestolen uit tombe
ANP: Onbekenden hebben afgelopen zaterdag het stoffelijk overschot gestolen van bankier Enrico Cuccia. Hij was vorig jaar bijgezet in het familiemausoleum in Meina aan het Lago Magiore. De politie gaat uit van afpersing, maar sluit ook niet uit dat het het werk is van grafschenners. Afpersing met een lijk als onderpand is niet ongewoon in Italië. Er zijn tientallen affaires bekend waarbij nabestaanden onder druk werden gezet om hoge geldsommen te betalen als ze het stoffelijk overschot terug wilden hebben.

Verschillende kranten, 21 maart 2001, Doodgraver bijna geveld door kist
DPA: Een teraardebestelling is een Tsjechische begrafenisondernemer bijna fataal geworden. De man wilde op het kerkhof van Stankova met drie anderen de kist in het graf laten zakken. Hij gleed uit en kwam zelf in het graf terecht. De 150 kilo zware kist viel boven op hem. De nabestaanden redde hem uit zijn netelige positie, hij is daarna met drie gebroken ribben in een ziekenhuis opgenomen.

Verschillende kranten, 22 maart, 'Bij euthanasie geen ziekenzalving'
GPD: De ziekenzalving is volgens de Rooms-katholieke bisschop Anton Hurkmans van Den Bosch niet te combineren met euthanasie. Dat priesters het sacrament in zulke situaties wel toedienen, is een praktijk die volgens Hurkmans door de kerk wordt afgewezen.

 

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage