Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 25,  19 juni 2000 t/m
 25 juni 2000

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage

Volkskrant: 21 juni 2000, Tamagotschi begraafplaats
's Werelds eerste Tamagochi kerkhof' staat er boven de ingang van de poort die sinds 1998 toegang geeft tot de verticale begraafplaats bij de camping Arena in een Hongaars dorp. Deze bijzondere begraafplaats baarde nogal wat opzien in Hongarije. Op de begraafplaats zijn echte herdenkingsteentjes aangebracht met teksten als: "Tom werd geboren op 4 december 1999, maar op 31 december sloot hij alweer de ogen, Maaike leefde drieëndertig dagen. Op de vraag aan een ober in een nabij gelegen restaurant wat zo'n graf kostte, antwoordde hij: "Niks natuurlijk, dat is gratis. Het is reclame , maar wel goede reclame". 

Leeuwarder Courant: 21 juni 2000, Kunstbloemen van kerkhof geroofd
Van een graf op de algemene begraafplaats in Damwoude is vorige week een vaas met een boeket bloemen geroofd. "We zijn diep gezonken dat we de doden niet eens meer met rust kunnen laten", zegt Pieter Veenstra uit Beesterzwaag. Hij heeft de bloemen samen met zijn vrouw op het graf van zijn ouders gezet.

Verschillende kranten: 22 juni 2000, Groningen krijgt kerkenwacht
In de provincie Groningen gaat morgen de kerkterreinenwacht van start. De dienst zal het vaak monumentale groen op oudere kerkhoven onderhouden. Bovendien kunnen de medewerkers grafmonumenten herstellen. Het project 'Kerken in het groen' beoogt gedurende vijf jaar oude, markante kerkhoven in de provincie Groningen op te knappen. Voor de eigenaars is een abonnement op de terreinwacht een voorwaarde.

Leeuwarder Courant: 22 juni 2000, Bloemen gestolen van plaats van ongeval
De bloemen waarmee de familie de dood van Kollumer Gerrit palsma (17) wilde herdenken, zijn gestolen. Palsma kwan 10 juni een jaar geleden bij een ongeval om het leven in zijn woonplaats. Vorige wek legden familie en vrienden boeketten met kaartjes in de berm. Pinkstermaandag waren de bloemen verdwenen, De dieven hebben wel de kaartjes laten liggen.

Volkskrant: 24 juni 2000, Graf
Een verhaal in het kader van de reeks de Buurt: In dit verhaal vertelt een vrouw over haar 'buurt'. De begraafplaats welke zij bezoekt sinds het overlijden van haar man. Ze heeft daar verschillende mensen leren kennen en vindt het daar goed vertoeven. Het is zoals zij schrijft: "een buurt waar je niet voor je plezier heen gaat, maar die je toch het gevoel geeft van rust, als je er bent geweest".

 

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage