Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 6, 7 februari 1999 t/m
14 februari 1999

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage
In vrijwel alle kranten, 8 en 9 februari 1999, begrafenis koning Houssein van Jordanië
De afgelopen zondag op 63-jarige leeftijd overleden Koning Hoessein werd 24 uur na zijn overlijden begraven. Op de begrafenis van Koning Hoessein van Jordanië waren vrijwel alle staatshoofden uit de hele wereld aanwezig. De begrafenis zelf was een sobere
Islamitische begrafenis. Na de dienst in de moskee werd koning Hoessein in een rouw/doodskleed overeenkomstig de Islamitische traditie begraven.

Leeuwarder Courant, 8 februari 1999, aantal crematies in Noorden stijgt snel
Het aantal crematies zal de komende jaren sterk stijgen. Tussen 2010 en 2015 wordt zelfs een overlijdenspiek verwacht. Volgens de regiodirecteur van de CVN de heer Kool hebben de noordelijk crematoria echter voldoende capaciteit om deze op te vangen. Zelfs nu een toenemend aantal Duitsers zich in Nederland laat cremeren.

Vrijwel alle kranten, 9 februari 1999, Iris Murdoch overleden
De op 15 juli 1919 geboren schrijfster Iris Murdoch is op 8 februari jl. overleden. Ze leed de laatste jaren aan de ziekte van Alzheimer, die ze zelf omschreef als 'wegzeilen in de duisternis'. Ze heeft in totaal 27 romans geschreven, welke vaak psychologisch en filosofisch getint waren, ook schreef ze twee boeken over Plato.

Leeuwarder Courant, 10 februari 1999, Samenwerking terminale thuiszorg.
Thuiszorg de Friese Wouden in Drachten heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met een aantal stichtingen voor terminale thuiszorg. Doel van de samenwerking is stervende patiënten naast professionele zorg ook vrijwillige hulpverlening te bieden zodat ze zolang mogelijk thuis kunnen blijven.

Vrijwel alle kranten, 13 februari 1999, aandacht voor Valentijn's dag
De vermoedelijke overblijfselen van St. Valentijn bevinden zich in de Franciscaanse kerk van John Duns Scotus in Glasgow(GB)
In de derde eeuw na Christus was St. Valentijn de vermoedelijke bisschop van Terni(It). Hij stierf als martelaar op de Via Flamentina.
Er schijnen overigens twee Valentijnen te zijn geweest die rond 270 na Christus de marteldood stierven. De een zou de blinde dochter van de perfect ziende hebben gemaakt, de ander zou bloemen aan geliefden hebben uitgedeeld. Vermoedelijk zijn de legendes in de loop van de tijd door elkaar gaan lopen.

Bezoek de internetsite van:
TAP: Tourné Aluminium Products

Naar Uitvaartmedia homepage