Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 4, 25 januari 1999 t/m
31 januari 1999

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage
Nieuwsbrief Netwerk Uitvaartvernieuwers dec/jan nr. 16
In de nieuwsbrief: redactioneel, estafettecolumn, agenda, nieuws, dit keer extra veel verenigingsnieuws (o.a. afscheid Joop Bots, introductie nieuwe voorzitter), veel boekbesprekingen en een artikel:
Mijn eigen grafkunst
Michel Kuipers: In dit artikel schrijft Kuipers over zijn werk als  kunstenaar (keramiek hoofdzakelijk) en hoe zijn werk veelal in samenspraak met nabestaanden en soms met hen die stervende zijn tot stand komt.

Volkskrant, 26 januari 1999, Fout overlijdensbericht
Een technicus van een Amerikaanse televisiezender had op 24 januari jl. per ongeluk het bericht uitgezonden dat honkbal-legende Joe DiMaggio was overleden. Het ging om een uit voorzorg getypt bericht dat onderaan het scherm had moeten verschijnen als Joe DiMaggio werkelijk zou zijn overleden. Het bericht was gemaakt n.a.v. een persbericht dat Joe DiMaggio was opgenomen in het ziekenhuis.

Verschillende kranten, 30 januari 1999, Schoonmaak grafstenen Grebbeberg
ANP: (foto met onderschrift) Eens in de vijf jaar worden de grafstenen op de militaire erebegraafplaats Grebbeberg opnieuw geschuurd door medewerkers van de Oorlogsgravenstichting. Dit om te voorkomen dat de witte stenen grauw gaan zien.

Leeuwarder Courant, 30 januari 1999, Studentenactie voor behoud van graf Aldgilles
De Friese studentenvereniging Aldgilles in Delft is een handtekeningenactie begonnen voor het behoud van 'hun' symbolische graf van middeleeuwse koning Aldgilles aan de voet van de vuurtoren van Stavoren. Scheepswerf Volharding heeft plannen om er een verkoophal te vestigen en de studenten vrezen dat hun basaltstenen graf dan moet wijken.

Verschillende kranten, 30 januari 1999, Amerikaanse begraafplaatsen hebben een millenniumprobleem
ANP: Op begraafplaatsen in Amerika tekent zich een millenniumprobleem af, waarvan de oplossing naar schatting wel f 1 miljard gaat kosten. Op de kerkhoven staan naar schatting in totaal wel zo'n 250.000 stenen waarop alleen nog maar de sterfdatum hoeft te worden ingevuld. Echter de 19.. staat er al. Deze graven zijn ooit gekocht door mensen die hun begrafenis alvast wilde regelen, maar ze hebben een 'millenniumprobleem' als ze dit jaar niet overlijden. Ze zullen dan veelal een nieuwe steen moeten kopen.

Verschillende kranten, 30 januari 1999, Graf ontdekt uit de Chinese oudheid
AP: Chinese archeologen hebben in Midden China een graftombe met zeldzaam aardewerk en koperen wijnvaten uit de periode van de Strijdende Staten (475 tot 221 voor Christus) gevonden. In de vaten waren zestien Chinese Oerkarakters, voorlopers van het huidige schrift, gegraveerd.

Bezoek de internetsite van:
TAP: Tourné Aluminium Products

Naar Uitvaartmedia homepage