PERSBERICHT

Rotterdam, 3 mei 2006

Algemene herdenking Yarden Crematorium Rotterdam Zang en samenzijn op Moederdag

Op zondag 14 mei 2006 (Moederdag) houdt Yarden Crematorium Rotterdam, Maeterlinckweg 101 in Rotterdam(-Zuid), voor de achtste keer een algemene herdenkingsbijeenkomst. De bijeenkomst duurt van 14.30 tot 15.30 uur en wordt geleid door pastor Rob Lijesen. Tijdens de slotplechtigheid leest de pastor de namen van overledenen op, waarna medewerkers symbolisch kaarsen aansteken. De bijeenkomst eindigt met een kranslegging bij het monument op het terrein van het crematorium. Nabestaanden kunnen bloemen bij het monument leggen. Namen van mensen die recent of langer geleden zijn heengegaan kunnen vooraf worden opgeven bij het crematorium.

Steun
Behalve pastor Lijesen zal ook Jan Schildkamp, Rotterdammer van het Jaar 1999, stilstaan bij de thema’s verdraagzaamheid en steun geven aan mensen die in de problemen zitten. Jan Schildkamp is oprichter van Rotterdamse Stichting Opboxen die ‘probleemjongeren’ door sport en regelmaat op het rechte pad houdt. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de leden van popkoor Puur Zang enzo. Zij brengen vijfstemmig bekende nummer als Oud verdriet, Oude Maasweg, Angels (Robbie Williams) en Who wants to live forever (Queen).

Defilé
Manager Jans Springer: ‘De 14 mei herdenking is voor de Rotterdammers een waardevolle traditie geworden. Het is de dag van het Duitse bombardement op Rotterdam in 1940. Jaarlijks bezoeken honderden mensen de bijeenkomst.
Zowel mensen die gevallenen van het bombardement herdenken, als mensen die ‘recent’ een dierbare hebben verloren. De bijeenkomst start in het gebouw en eindigt bij het herdenkingsmonument, waar we twee minuten stilte in acht nemen. Verschillende organisaties zullen een krans leggen en afsluitend is er een defilé.’ Belangstellenden zijn van harte welkom vanaf 14.00 uur.
Toegang is vrij, reserveren is gewenst: telefoon 010 480 3344. Via dit telefoonnummer kan men ook de naam van degene die men wil herdenken opgeven.