PERSBERICHT

Driehuis, 6 juni 2006

Bettine Vriesekoop spreekt woord van troost over omgaan met verlies Bettine Vriesekoop

Jaarlijks herdenkingsconcert Westerveld op zondag 11 juni concert Westerveld

Op zondag 11 juni wordt om 14.00 uur in het monumentale gedenkpark van Begraafplaats & Crematorium Westerveld in Driehuis (Duin en Kruidbergerweg) het traditionele Concerto in Memoriam gehouden. Bettine Vriesekoop - oud-tafeltenniskampioene en toekomstig China correspondent voor NRC Handelsblad - spreekt een woord van troost waarin zij uit eigen ervaring zal spreken over het omgaan met verlies. Het Concerto in Memoriam, dat jaarlijks bezocht wordt door duizenden mensen, is vrij toegankelijk. Iedereen is welkom.

Muzikale invulling

Het muzikale programma is ook dit jaar breed. Zo voert de bekende Nederlandse componist/pianist Laurens van Rooyen zowel zelf gecomponeerde als bewerkte muziekstukken uit. De wereldberoemde Koninklijke Zangvereniging ‘Mastreechter Staar’ brengt werken van onder andere Fauré, Gounod en Verdi. Tot slot begeleidt Laurens van Rooyen de Mastreechter Staar tijdens het wereldberoemde nummer ‘We’ll meet again’ dat door Vera Lynn bekend is geworden.

Met het jaarlijkse Concerto in Memoriam wil Westerveld zoveel mogelijk mensen een mogelijkheid bieden hun dierbaren te gedenken. In 1994 organiseerde Westerveld het eerste herdenkingsconcert en bleek daarmee aan een belangrijke behoefte te voldoen. “En dat doet het nog steeds” vertelt mevrouw C.C. Bosua-Westerman, directeur van Westerveld. “Elk jaar komen er duizenden mensen naar het Concerto in Memoriam. "Veel mensen ervaren het als heel bijzonder om tijdens het concert in het monumentale decor van ons terrein hun dierbaren te gedenken. Voor ons is dat een aanmoediging om deze bijzondere traditie voort te zetten.”

De Facultatieve Groep

Begraafplaats & Crematorium Westerveld - met het eerste crematorium van ons land (gebouwd in 1913 en inmiddels een Rijksmonument) - maakt deel uit van ’de Facultatieve Groep’. Deze Groep, voortgekomen uit de Koninklijke Vereniging voor Facultatieve Crematie (opgericht in 1874) levert, door middel van zelfstandige werkmaatschappijen, hoogwaardige producten en diensten op het gebied van onder andere automatisering, communicatie, crematie en begraven en verzekeringen. Het hoofdkantoor van 'de Facultatieve Groep' is gevestigd in Den Haag.