Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Uitvaartnieuws Week 9
27 februari 2006 t/m 5 maart 2006

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage

Ledenblad Terebinth, Nummer 1, Maart 2006.
Verenigingsnieuws, Agenda en een aantal artikelen waaronder:
De dood en het graf van paus Adrianus VI
Bas Jongenelen vertelt over het overlijden van paus Adrianus VI en zijn graf te Rome
Een gedenkteken voor junks
Puck Kooy ging naar Amsterdam en bezocht het tot nu enige monument voor junks

Leeftijd, magazine over leven en dood, uitgave Algemeen Belang te Groningen.
Ledennieuws en een aantal artikelen waaronder:
't Is altijd tijd voor kwaliteit: Senior-verkoopadviseur
Ros Riemeijer over kwaliteit. Column:Ome Cor. Nazorgadviseur Astrid van Geuns: De verwachting overtreffen. Weten uw kinderen wat ze moeten weten? Thanatopraxie: tijdelijke conservering biedt veel voordelen.

Verschillende kranten: 27 februari 2006. Meeste mensen sterven op dinsdag of vrijdag
(GPD) De meeste mensen overlijden op een dinsdag of een vrijdag. Op zondag is het aantal sterfgevallen het laagst. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
In de periode 2000-2005 stierven op een zondag gemiddeld 366 mensen. Dat is 14 minder dan op een doordeweekse dag. Op dinsdag en vrijdag ligt het aantal mensen dat overlijdt juist 9 hoger dan gemiddeld. Volgens CBS-demograaf Jan Latten is dat toeval. „De verschillen tussen de doordeweekse dagen zijn te verwaarlozen. Je zou het hooguit kunnen verklaren doordat ziekenhuizen op maandag weer gaan opereren, waarbij mogelijk complicaties optreden en mensen op dinsdag komen te overlijden."
Dat op zondag de minste mensen overlijden, is volgens Latten vooral te wijten aan 'praktische overwegingen'. Zo voeren ziekenhuizen op zondag bij voorkeur geen risicovolle operaties uit. Verder zijn artsen op die dag niet beschikbaar voor hulp bij zelfdoding. In verpleeg- en verzorgingshuizen is de sterfte op zondag wel vrijwel gelijk aan het gemiddelde per dag. De lage sterfte op zondag geldt niet voor jongeren. Zij overlijden juist vaker in het weekend dan op een doordeweekse dag, vaak als gevolg van een verkeersongeluk.....

Verschillende kranten: 28 februari 2006. Artsen mogen peuter laten sterven
(ANP, Reuters) De Britse ouders van een veel te vroeg geboren kind hebben van het Britse hooggerechtshof te horen gekregen dat de artsen hun peuter van twee jaar op een natuurlijke wijze mogen laten sterven. Volgens de rechter is de toestand van het ernstig gehandicapte meisje, Charlotte Wyatt, uitzichtloos. De ouders willen dat het kind in leven wordt gehouden...........

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage