Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Uitvaartnieuws Week 24
12 juni 2006 t/m 18 juni 2006

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage

Uitvaart, onafhankelijk vakblad voor de uitvaartbranche, juni 2006.
In het blad de vaste rubrieken, waaronder: Nieuws:
o.a.: Begraafplaats op palen, Bettine Vriesekoop op Concerto. Nederlandse cineast maakt Amerikaanse uitvaartfilm. Uitvaart-CAO mislukt, ‘sobere’ CAO-crematoria. Kindermonument op Beukenhof.
Buitenlands nieuws: • Staatsbegrafenis Thatcher. Seculiere begraafplaats Jeruzalem. Uitvaart-noviteiten: o.a: Opleiding Ritueel begeleiden. Amco Rouwdrukwerk digitaal. Urnen van zijde.
Vers van de pers. Columns. Frank Mutter: Dendrologisch begraven. Henk Kok: Mozart. Uitspraken van de ombudsman. Verder een aantal artikelen waaronder:
Hoe goed sterft de Nederlander?
Volgens professor Luc Deliens valt er aan de kwaliteit van het sterven nog veel te verbeteren.
Ikea-kisten’ voor Afrika
Industrieel productontwerper Gijs Zijlstra uit Doesburg ontwierp een doe-het-zelf-lijkkist voor overledenen in rampgebieden en voor aidsslachtoffers in de derde wereld.
Begraafplaats online
Weblogs, e-business of gewoon klantvriendelijk informatieverstrekking via een eigen website: in de begraafplaatswereld is dat cybergemak nog verre van ingeburgerd.

BN De Stem, 13 juni 2006. Bijeenkomsten voor rouwende jeugd.
De werkgroep Kind en Rouw Breda e.o. houdt na de zomer weer bijeenkomsten voor kinderen en voor jongeren die iemand door de dood verloren hebben.
Er zijn groepen voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar en voor jongeren tussen 13 en 17 jaar. Het is de bedoeling dat een groep acht keer bij elkaar komt. Na drie maanden volgt dan een terugkombijeenkomst. In elke groep zitten minimaal vijf en maximaal zeven deelnemers. Na aanmelding volgt een kennismakings-gesprek waarbij ook de ouder(s) aanwezig zijn, aldus de werkgroep........ Vaak durven jeugdigen hun verdriet niet te tonen, omdat ze bang zijn dat zij daardoor het verdriet van de andere gezinsleden versterken.....

Doodgewoon. 12 juni 2006. De nationale Rouwweken.
De Amsterdamse Stichting &tree heeft de maand juni uitgeroepen tot De Nationale Rouwweken. De kunstenaars van &tree organiseren in juni verschil-lende activiteiten rond het thema ‘rouw’. Zo zullen verschillende buurtbewoners uit de Amsterdamse wijk Oost/Watergraafsmeer verhalen vertellen over rouwen in verschillende culturen. En achter het stadsdeel-kantoor aan de Linneausstraat staat een kapel waarin een nieuw uitvaartcentrum is ingericht.......

Leeuwarder Courant. 16 juni 2006. Archeologen vinden weer eeuwenoud graf
Opnieuw is een middeleeuwse grafdeksel gevonden op het kerkhof van de Sint Margarethakerk in Boksum. Archeologen van het Groningse bureau Archaeological Research and Consultancy (ARC) zochten de afgelopen dagen op het kerkhof naar nieuwe eeuwenoude graven, nadat eerder al twee sarcofagen en twee grafdeksels uit de twaalfde eeuw waren aangetroffen. Vermoedelijk zijn het graven van voorname Friese kerkvaders.......Vandaag wordt de gevonden deksel uitgegraven en verder onderzocht.....

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage