Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Uitvaartnieuws Week 21
22 mei 2006 t/m 28 mei 2006

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage

Uitvaart, onafhankelijk vakblad voor de uitvaartbranche, mei 2006.
In het blad de vaste rubrieken, waaronder: Nieuws:
o.a.: 250.000 euro weg in Oude Pekela.Lijkenhuisje Soest herbouwd. PvdA 'per ongeluk' tegen motie-lijkbezorging.Museumcafé Roosenburgh Rouwstoet Delft. Rouwcaravan. Buitenlands nieuws: Russen wilden maanbegraafplaats. Verticaal begraven. Urnwedstrijd. Uitvaart-noviteiten: o.a. Draaiboek voor een persoonlijke uitvaart. Uitvaartfotografie. Waterurn. Ashangers.
Vers van de pers. Columns. Frank Mutter: Wormen. Henk Kok: Uitspraken van de Ombudsman Uitvaartwezen uitvaartnoviteiten. Vervoerspecial: De Nationale Rouwautotest en de loopkoets van Monuta-Plattel. En een aantal artikelen waaronder:
Asbestemming commercieel?
Het crematiepercentage is groter dan vijftig procent. Jaarlijks is dat een hele berg as. Mogelijkheden voor asbestemming zijn er te over. Maar is het daarmee ook een groeiende bron van inkomsten?
Opgenomen in de natuur
Staatsbosbeheer staat welwillend tegenover asverstrooiing en begraven in natuurgebieden. Reden om te onderzoeken hoe dit kan zonder de ecologische waarden te verkwanselen.

Reformatorisch dagblad 22 mei 2006: „Rouwbegeleiding vraagt eerlijkheid”
Christelijke zorgverleners moeten in de omgang met rouwenden de werkelijkheid niet verbloemen. Wel moeten ze zich zorgvuldig uitdrukken en zich afvragen: straal ik in woorden én daden wat uit?
W. Visser uit Nunspeet zei dat zaterdag in Gouda op de jaarvergadering van de reformatorische vereniging voor werkers in de gezondheidszorg Febe. De vereniging koos rouwverwerking als nieuwe jaarthema, na vorig jaar te hebben stilgestaan bij het onderwerp dienstbaarheid. Rouwen omschreef Visser -onder meer ambtsdrager- als het moeizaam verwerken van een ernstig verlies. „Als werkers in de gezondheids-zorg hebben we daar veel mee te maken. Er is veel verdriet bij nabestaanden van een overledene. Maar wat kan er ook een rouw zijn als bijvoorbeeld een geliefde definitief moet worden opgenomen in een psychiatrische instelling.” Regels voor de omgang met rouwverwerking zijn lastig te geven, aldus Visser. „Eerlijkheid is belangrijk, maar wees je ook bewust van de manier waarop je de dingen benoemt.” ....

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage