Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Uitvaartnieuws Week 14
3 april 2006 t/m 9 april 2006

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage

Foto-impressie van Uitvaarttheater (beurs) van afgelopen donderdag en vrijdag (6 & 7 april 2006)

Leeuwarder Courant: 4 april 2006. Overlijdensberichten op internet
De krantenuitgevers NDC (Leeuwarder Courant, Dagblad van het Noorden) en Wegener starten morgen een gezamenlijke internetsite met overlijdens-berichten. De site, www.mensenlinq.nl, wordt dagelijks geactualiseerd en is voorzien van een condoleanceregister. Ook kan er direct een kaartje of bloemetje worden verstuurd naar de nabestaanden. De beide bedrijven willen dat de site op den duur uitgroeit tot een breed podium, waar ook aankondigingen van bijvoorbeeld geboorte, huwelijk of het behalen van een diploma te lezen zijn. Beide uitgevers zijn samen goed voor 55 procent van alle geplaatste rouwadvertenties in kranten in Nederland.

sutorius Volkskrant: 4 april 2006. Initiator van het euthanasiedebat is verliefd op het leven (1/2 pagina groot intervieuw)
Ellen de Visser: Eugène Sutorius. Als advocaat stond hij aan de basis van veel belangrijke jurisprudentie over euthanasie. Na een adempauze van acht jaar- hij had even genoeg van 'altijd weer dezelfde koppen' -staat Eugène Sutorius weer midden in de discussie.
Toen de Groningse verpleegkundige Jet van der Weerd in 1993 via de vakbond vernam dat advocaat Eugène Sutorius haar wilde verdedigen, besefte ze dat haar zaak van groot maatschappelijk belang moest zijn. De naam van Sutorius was toen al verbonden aan tal van rechtszaken over medische ethiek en levens-beëindiging. Van der Weerd had een dierbare vriend die aan aids leed op diens 'uitdrukkelijk verzoek en onder verantwoordelijkheid van de huisarts een dodelijke injectie gegeven. Juridisch gezien interessant, vond de advocaat: de positie van verpleegkundigen bij euthanasie was immers onduidelijk. Nog voordat haar hoger beroep diende, had Sutorius alweer drie nieuwe geruchtmakende zaken te voeren: die van psychiater Chabot,"die een diep ongelukkige vrouw hielp te sterven................. Kortgeleden heeft hij zelf een wilsverklaring opgesteld. Ingegeven door zijn aanstaande reis en het voorzitterschap van de NWE. 'Wat ik precies wil aan het einde van mijn leven, daar heb ik me de afgelopen jaren niet erg mee bezig gehouden. Ik moest ook de tijd vinden om te bedenken wat ik belangrijk vind.
Vanaf de zomer gaat hij nog slechts een dag in de week aan de slag als hoogleraar, speciaal belast met talentenbeleid. Daarnaast wordt hij drie dagen per week raadsheer aan het Arnhemse Hof. Een terugkeer in de advocatuur lijkt daarmee van de baan en dat is jammer, zegt publicist Van Dam. De zaken rond levensbeëindiging die na zijn vertrek speelden, werden door verschillende advocaten behartigd en niet altijd even goed. meent van Dam............

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage