Agenda

Ned.1 TV. Het drama van.... (over nabestaanden van gewelddaden)
Maandag 08 Augustus 2011, 21:20 - 22:05

Het drama van...

Regisseur Elly de Bont maakte vier programma's met en over de nabestaanden van gewelddaden.

De nieuwe vierdelige rkk-serie Het drama van... gaat over gewelddadige gebeurtenissen die zich de afgelopen jaren in Nederland voltrokken. Met de nabestaanden van de slachtoffers wordt teruggekeken. 

De betrokkenen wilden graag voor de camera verschijnen. 'Ze willen bewust de publiciteit om hun verhaal te delen. Om toch een soort erkenning te krijgen.'

...de Udense kofferbakmoord
Marga van Diessen uit Uden wordt in 2006 gevonden in de kofferbak van de auto van haar echtgenoot. Echtgenoot Hans is veroordeeld tot twintig jaar cel. Marga's ouders en broer praten over de moord.
(Uitzending: 8 augustus)

...de moord op de Posbank
In 2003 wordt het lichaam van Alex Wiegmink uit het Gelderse Drempt in een uitgebrande auto aangetroffen. Peter R. de Vries heeft zich ingezet om de zaak op te lossen, vooralsnog zonder resultaat. Alex' broers komen aan het woord.
(Uitzending: 15 augustus)

...de kinderen van Roermond
Zes kinderen komen in 2002 om het leven bij een brand in Roermond.' Vader Peter is veroordeeld tot 15 jaar cel en tbs. Beide grootvaders van de kinderen vertellen.
(Uitzending: 22 augustus)

...de schoolmoord in Hoogerheide
Eind 2006 wordt de dan 8-jarige Jesse Dingemans op zijn basisschool in Hoogerheide door een onbekende man om het leven gebracht. De onderwijzeres en de moeder van Jesse kijken terug op de moord.
(Uitzending: 29 augustus)

    

 

    

Locatie TV Ned. 1