Agenda

NVVE: Première Dokter Kees over de dilemma’s van euthanasie bij gevorderde dementie + nagesprek
Zondag 14 Februari 2021, 15:00 - 17:00

nvve logo
Op zondag 14 februari kunt u via een live stream de première bijwonen van de documentaire Dokter Kees over de dilemma’s van euthanasie bij gevorderde dementie. Na afloop van de documentaire volgt een nagesprek met dokter Kees waarin de (on)mogelijkheden van euthanasie bij dementie worden besproken. Tijdens dit gesprek kunt u zelf online meepraten en vragen stellen.

Deelname aan de online première met nagesprek kost 5 euro.

Bestel uw ticket


Dokter Kees
zoekend naar de wil van Willy

Kees is specialist ouderengeneeskunde. Hij werkt op Vaandelhof, een gesloten afdeling van een verpleeghuis in Eindhoven. Willy woont sinds ruim een jaar op deze afdeling. Hij heeft dementie en niet aangeboren hersenletsel door meerdere valpartijen tijdens het wielrennen. Hij heeft wisselend last van agressie, wanen en is vaak verzonken in zichzelf.

De familie van Willy heeft aangegeven dat hij een euthanasieverzoek heeft en vraagt zich af of dit dan het moment is voor Willy om euthanasie te krijgen. Zijn vrouw en (pleeg)kinderen staan achter zijn wilsverklaring want hij heeft altijd gezegd zo niet te willen leven. Samen met Kees zoeken ze naar wat het beste is voor Willy.

Documentairemaker Jesse van Venrooij volgt dokter Kees, Willy en zijn familie in deze zoektocht. De worsteling en complexiteit wordt in de film voelbaar door de rauwe en intieme filmstijl waarbij Jesse van Venrooij op de meest kwetsbare momenten aanwezig mocht zijn.  Een film die duidelijk maakt hoe belangrijk het is om zorgvuldig en met nuance naar het vraagstuk van euthanasie en wilsonbekwaamheid te kijken.

Nagesprek

Na de vertoning is er onder leiding van Jaap van Riemsdijk een nagesprek.
Hierbij zijn aanwezig regisseur Jesse van Venrooij, specialist ouderengeneeskunde 'dokter Kees' van Gelder en de familie van Willy.
Via de chat kunt u meedoen met het nagesprek.

Programma

15:00 - 15:15 uur Inleiding
15:15 - 16:15 uur Vertoning documentaire Dokter Kees
16:15 - 17:00 uur Nagesprek

Bestel uw ticket


 

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl