Agenda

Rondleiding natuurbegraafplaats in de Mepperdennen
Zaterdag 05 September 2020, 13:00 - 16:00

Benieuwd naar de nieuwe natuurbegraafplaats in de Mepperdennen? Laat je zaterdag rondleiden door het bos

natuurbegraafplaats mepperdennen Ruim vier maanden nadat de eerste doden werden begraven wordt zaterdag 5 september de natuurbegraafplaats Mepperdennen officieel geopend.

Bezoekers kunnen zich zaterdag tussen 13.00 en 16.00 uur op een kleinschalige informatiemarkt laten informeren over natuurbegraven en een groene uitvaart. Elk half uur worden rondleidingen over de begraafplaats gegeven. De natuurbegraafplaats is te bereiken via de Zwarte Hurenweg.
‘Geen zorgen over verlenging grafrechten’

Natuurbegraafplaats Mepperdennen beslaat een terrein van 22 hectare en bestaat uit een jong gemengd bos. Een stiltegebied pur sang, aldus gastheer Michael Donker: ,,De combinatie van eeuwigdurende grafrust en de troostrijke natuur spreekt mensen aan. Mensen kiezen hier zelf de plek waar ze zich prettig bij voelen en hoeven zich geen zorgen te maken over verlenging van grafrechten. Dat geeft veel rust. En dankzij de eeuwigdurende grafrechten blijft het bos ook voor altijd bos”.

Naast een rondleiding en een kleine informatiemarkt is in het ontvangsthuis tevens een expositie te zien van lokale kunstenares Agnes van Eupen.
Minder goed ter been? Neem de e-car

De organisatie doet er alles aan om de dag prettig en veilig te laten verlopen. ,,We zijn gewend om alle tijd en ruimte voor mensen te maken. Ook tijdens de opening kan iedereen 1,5 meter afstand houden. Mensen die minder goed ter been zijn kunnen mee met een speciaal ingerichte e-car.”

Wie langs wil komen, dient zich wel vooraf aan te melden via www.mepperdennen.org of 0591-230020.

Locatie : Natuurbegraafplaats Mepperdennen, Zwarte Hurenweg 1, 7855 TG Meppen

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl