Agenda

Tilburg. Lezing 'You Only Die Once' door Lammert Kamphuis
Woensdag 29 Januari 2020, 19:30

lammert kamphuisLezing 'You Only Die Once' door Lammert Kamphuis

woensdag 29 januari, aanvang 20.00 uur (ontvangst vanaf 19.30 uur)

Van één ding in ons leven kunnen we zeker zijn: we gaan er een keer aan. Daar denken we liever niet te veel aan, omdat het de sfeer zo verpest. Maar dat zou wel eens een grote vergissing kunnen zijn! We kunnen volgens veel filosofen de zekerheid van de dood ook gebruiken om ons leven vandaag zo mooi mogelijk te leven.

Tijdens deze interactieve lezing wordt u op een ontspannen manier uitgedaagd om stil te staan bij sterfelijkheid. Daarnaast onderzoekt u met de andere deelnemers hoe de houding ten opzichte van de dood per cultuur en tijd verschilt. Aan het eind van de lezing keert u met een verfriste blik op de dood huiswaarts.

Lammert Kamphuis is filosoof en veelgevraagd spreker op congressen en festivalpodia; hij spreekt bijvoorbeeld al 6 jaar achter elkaar op Lowlands. Ook geeft hij regelmatig workshops voor organisaties en bedrijven en verschijnt in de media. Daarnaast is hij als hoofddocent verbonden aan The School of Life Amsterdam. In al zijn werkzaamheden onderzoekt hij samen met het publiek hoe de filosofie ons verder helpt in alledaagse thema’s. In juni 2018 kwam zijn tweede boek uit: ‘Filosofie voor een weergaloos leven’.

In het voorjaar van 2020 organiseert Crematorium Tilburg en omstreken i.s.m. het Netwerk Palliatieve Zorg MiddenBrabant, drie lezingen over sterven, verlies & rouw. De lezingen hebben als doel nabestaanden, hulpverleners en andere belangstellenden te informeren over de enige zekerheid die een mens heeft: doodgaan. Download hier de flyer met alle lezingen.

Praktische informatie

  • Deelname aan de lezingen is gratis
  • U dient zich aan te melden om verzekerd te zijn van een zitplaats
  • U kunt zich aanmelden tot en met de dag vóór de lezing. Aanmelden kan via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  • Meer informatie? Bel 013 465 73 55
  • De lezingen worden gehouden in één van onze locaties in het Afscheidspark van Tilburg en omstreken (Karel Boddenweg 5 en 7, Tilburg)
Locatie : Crematorium Tilburg, Karel Boddenweg 5 en 7, Tilburg

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl